USUSRET SFF-U

Stižu "Kosti", objavljen žiri za Evropski kratki film

Nakon uspjeha serije i filma "Meso“, "Kosti“ dolaze kao drugi dio trilogije smještene u Banjoj Luci

Sarajevo Film Festival. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

29.7.2020

Sarajevo Film Festival bit će održan od 14. do 21. avgusta, a organizatori su danas objavili sastav žirija za Evropski kratki film 2020.  

- U žiriju su animatorica Aleta Rajič, kustosica Amila Ramović i selektor Andrei. Filmovi iz ove sekcije takmiče se, zajedno s filmovima iz programa Takmičarski kratki, za kandidaturu za nagradu Evropske filmske akademije (EFA), kao i za razmatranje za nominaciju za nagradu Oscar® Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti - poručili su iz SFF-a.

  Također je objavljeno da će dugoočekivana domaća serija "Kosti" premijerno biti prikazana 18. augusta u 22 sata u Bosanskom kulturnom centru (BKC), u sklopu programa Pretpremijere Serije ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Za festivalsku publiku i stručnu javnost, ovo je jedinstvena prilika jer će ekskluzivno pogledati prve dvije epizode napetog trilera kojeg željno iščekuje cijela regija. 

Sarajevo Film Festival. Arhiva

Nakon uspjeha serije i filma "Meso“, "Kosti“ dolaze kao drugi dio trilogije smještene u Banjoj Luci. Iza serijskog projekta, koji će na jesen doživjeti televizijsku premijeru, stoje "Bosonoga produkcija“ iz Banje Luke i Radio-televizija Srbije. "Kosti“ su snimane prema scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, dok produkciju potpisuje Brankica Janković.

"Kosti" donose priču o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti. Radnja je smještena u Banju Luku i prati život dva čovjeka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime – Kosta.

Glavne uloge tumače: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.