DOGOĐAJI

Ususret SFF-u: I ove godine postavljen bosanski ćilim

U saradnji i pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, prepoznatljivi simbol najvećeg filmskog festivala u Jugoistočnoj Evropi, je i ove godine postavljen ispred Narodnog pozorišta Sarajevo

Bosanski ćim ispred narodnog pozorišta Sarajevo. Facebook

Avaz.ba

12.8.2020

Ususret 26. Sarajevo Film Festivalu, koji će od 14. do 21. avgusta, zbog alarmantne epidemiološke situacije, biti održan online, oglasio se na Facebooku gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

- Na prošlogodišnjem jubilarnom 25. Sarajevo Film Festivalu, predstavljen je novi crveni tepih kao spoj tradicionalnog i savremenog, inspirisan i napravljen poštovanjem i ljubavlju prema Sarajevu, Festivalu, našoj publici i filmskoj umjetnosti.

U saradnji i pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, prepoznatljivi simbol najvećeg filmskog festivala u Jugoistočnoj Evropi, je i ove godine postavljen ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i u ovom trenutku šalje snažnu poruku u svijet. 



Postavljanje crvenog tepiha. Facebook

Simbolizira zajednički uspjeh, ali i putokaz za budućnost. Danas, u uslovima koje diktira prisustvo koronavirusa zbog kojeg je cijeli SFF orjentisan na online izdanje, taj nam je motiv potrebniji više nego ikad - istakao je Skaka.

Doduše, ove godine neće bitizvaničnog protokola na popularnom bosanskom ćilimu, te će služiti samo za susrete novinara sa umjetnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.