UOČI PREMIJERE

Mira Banjac: Željna sam Mostara, sjećam se trešanja s Bune

Žao mi je da u Sarajevu na premijeri ovog filma nećemo imati publiku u živom kontaktu, svi dijelimo teško vrijeme

Mira Banjac. Arhiva

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

12.8.2020

Dio programa 26. Sarajevo Film Festivala bit će održan u Mostaru, od 14. do 19. avgusta. Sve projekcije počinju u 21 sat, na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišća polju. 

Projekcije počinju u petak  premijerom filma "Koncentriši se, baba"Pjera Žalice, kojim će biti otvoren i 26. Sarajevo Film Festival. Okupio je regionalnu glumačku ekipu u kojoj su Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac.

Mira Banjac je na snimanju ovog filma u novembru prošle godine u Sarajevu proslavila 90. rođendan.

- Bila mi je čast i zadovljstvo da uopšte radim u Sarajevu jer dugo nisam bila. Na snimanju je vladala divna atmosfera, bio je to divan susret prijatelja u kulturi i privatno i profesionalno. A drugo, Pjer Žalica je reditelj kojega se ne može odbiti, tako da sam jedva dočekala da uopće radim. Žao mi je da u Sarajevu na premijeri ovog filma nećemo imati publiku u živom kontaktu, svi dijelimo teško vrijeme. Mi publiku osjećamo i nadam se da će publika osjetiti nas. Želim svima dobro zdravlje i da se svi čuvaju. A Mostar… Moj veliki naklon publici u Mostaru! Željna sam Mostara, tog prelijepog grada. Sjećam se da sam na jednoj predstavi uz buket cvijeća dobila i korpu trešanja s Bune od jednog lijepog momka iz Mostara, tajnog obožavaoca. Korpa s trešanjama je bila božanstvena - izjavila je Banjac.


Mira Banjac. Arhiva

Film će biti prikazan u Mostaru i 15. augusta u 21 sat, a na projekciji će biti reditelj Žalica i dio glumačke ekipe.

"Otac", novi film uglednog srbijanskog reditelja Srdana Golubovića, nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu i na FEST-u u Beogradu, u Mostar dolazi 16. avgusta. 

Film "Small Town Wisconsin" američkog reditelja Nielsa Muellera na programu je 17. avgusta. Film na 26. SFF-u bilježi svjetsku premijeru.

Naredne večeri, 18. avgusta, publika u Mostaru ima priliku pogledati novi film proslavljenog talijanskog reditelja Mattea Garronea, adaptaciju čuvene bajke Carla Collodija "Pinokio" . 

Posljednje mostarske večeri, 19. avgusta, na veliko platno na Bišća polju stiže film "Night Shift# francuske rediteljice Anne Fontaine.

- Ulaznice po cijeni od 5 KM su u prodaji online na linku: https://tickets.sff.ba/films te fizički u McDonald's u (Kardinala Stepinca bb) u Mostaru i McDonald's Driveu na Bišća Polju bb u Mostaru. - poručuju iz SFF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.