NEMA KRAJA AGONIJI

Anđelina Đoli novim potezom naljutila Breda Pita

Iako su Đoli i Pit službeno razvedeni od aprila 2019., njihov slučaj nije zaključen

Anđelina i Bred: "Rat ruža" se nastavlja. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

14.8.2020


Advokatica Samanta Blej Dedžin (Samantha Bley DeJean), koja zastupa Anđelinu Đoli (Angelina Jolie) u postupku razvoda od Breda Pita (Brad Pitt), otkrila je da je privatni sudac Džon (John W.) Ouderkirk u neprekinutom profesionalnom i finansijskom odnosu s advokaticom En Si Kajli (Anne C. Kiley) i Lensom Špigelom (Lance Spiegel) koji u slučaju zastupaju Pita. Zbog njihove "male tajne" glumica je zatražila izuzeće suca Ouderkirka iz njihovog slučaja

Iako su Đoli i Pit službeno razvedeniod aprila 2019., njihov slučaj nije zaključen jer treba donijeti odluku o svim finansijskim pitanjima, ali i o starateljstvu nad njihovo šestero djece, od kojih je samo najstariji Medoks (Maddox, 19) punoljetan. Ta su pitanja trebala biti riješena uz pomoć privatnog suca Ouderkirka.

Iako se u praksi često događa da se slučaj nastoji odgađati raznim pravnim manevrima, Anđelina u svojoj žalbi navodi kako pitanje suca želi riješiti upravo kako ne bi bilo daljnjih odgađanja postupka. No mnogi su mišljenja da glumica radi kako bi napakostila bivšem suprugu, ali i da joj trenutni razvoj događaja na sudu ne ide u korist.


Đoli: Podnijela žalbu. Agencije

U papirima podnesenim Višem sudu u Los Anđelesu navodi se kako "postoje pitanja koje je sudac Ouderkirk zatajio, ali je ih advokatica Anđeline Đoli otkrila vlastitom istragom, a tiču se boljeg razumijevanja profesionalnog odnosa suca i Pitovih advokata".

Anđelina Đoli, dodaje se u žalbi, na vlastitu je inicijativu otkrila istinu koja je trebala biti iznesena davno prije.

Sudac Ouderkik je prema saznanjima pravnog tima Anđeline od 2012. do 2013. saslušao nekoliko slučajeva u koje su bili uključeni Pitovi advokati, ali je posljednjih godina pokrenuo samo jedan ili dva slučaja koja su rješena bez njegovog posredovanja.

Sudac Ouderkirk ima rok od 10 dana da odgovori na zahtjev koji su Anđelinini advokati sudu predali 7. avgusta.

-Bez obzira koliko nas puta zvali, nećemo komentirati - odgovor je službenika iz ureda suca Ouderkirka .

-Kao što je navedeno u zahtjevu, sve što moja klijentica traži je pošteno suđenje na temelju činjenica, bez favoriziranja bilo koje strane. Jedini način na koji svi uključeni u sudski spor mogu vjerovati tom procesu je osiguravanje transparentnosti i nepristranosti - rekla je Blej Dedžin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.