TOP MODEL

Nevjerovatno: Ona danas slavi 50. rođendan

Kladudija Šifer "teška" je 55 miliona dolara i još je jedna od najljepših žena na svijetu

Klaudija Šifer. Agencije

L. S. R. /Avaz.ba

25.8.2020

Njemačka ljepotica Klaudija Šifer (Claudia Schiffer), jedna je od najuspješnijih manekenki svih vremena,danas slavi 50. rođendan. Proslavila se  90-ih godina te  je vrlo brzo osigurala status supermodela. Krasila je naslovnice više od 1000 magazina,odradila bezbrojne modne revije, mnogima muškarcima je slomila srce.


Klaudija Šifre. Instagram

Rođena je u njemačkom gradiću kraj Duizburga,  htjela je postati advokat, ali sudbina je imala drugačije planove. Kada je imala 17 godina, uočio ju je lovac na talente u jednom klubu u Diseldorfu. Nakon završetka srednje škole otputovala je u Pariz na prvo fotografiranje, odmah se pojavila na naslovnici prestižnog magazina "Elle", a ostalo je historija.

Čuveni dizajner Karl Lagerfeld odabrao je kao zaštitno lice "Chanela", a nešto kasnije pojavila se i u "Playboyu". Krasila je i slavnu naslovnicu "Voguea# 1999. godine, kada je proglašena i jednom od najljepših žena na svijetu. Tokom svoje bogate karijere nosila je revije uglednih brendova poput "Versacea", "Louisa Vuittona", "Christiana Diora",,,

Na filmskom je platnu debitirala 1994. godine u dječjem filmu "Richie Rich", a pojavila se u nekoliko uspješnica, uključujući i film "Zoolander". Kao modna dizajnerica debitirala je 2011.na pariskoj Sedmici mode, a radila je i na humanitarnim projektima, uključujući i UNICEF-ove.


Klaudija Šifer. Instagram

Njen privatni život također je plijenio dosta pažnje. Na gali u Berlinu 1993. godine upoznala je mađioničara DEjvida Koperfilda (David Copperfield), koji je pozvao na pozornicu da učestvuje u jednoj tački. Ubrzo zatim postali su par, a zaručili su se godinu kasnije. Nekoliko medija njihovu je vezu prozvalo prevarom, a francuski časopis "Paris Match" tužili su zbog toga 1997. godne. Dvije godine kasnije objavili su kako su se razišli.

Slavna manekenka pred matičara je stala s režiserom Metjuom Vonom (Matthewom Vaughnom) u Engleskoj 2002. godine, a par ima troje djece.

Pordili su je s Brižit Bardo (Brigite Bardot), a jedna od najljepših žena na svijetu "teška" je oko 55 miliona dolara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.