NAJLJEPŠE ŽENE

Za njima uzdisali milioni: Ovo su bile najfatalnije žene Jugoslavije, a pogledajte kako danas izgledaju

Zbog njih su se raspadali bendovi, a muškarci tukli po kafanama i ulicama

Piše: Avaz.ba

Ana Sasso

Foto: Arhiv


Svi će se složiti da su ljepotice koje se nalaze na ovoj listi zaista nezaboravne i da su njihova lica, tijela i pojave bacale u trans milione stanovnika od Vardara pa do Triglava.

Zbog njih su se raspadali bendovi, muškarci tukli po kafanama i ulicama, a izdanja časopisa za koje su se slikale prodavala u stotinama hiljada primjeraka. Sve one su i danas prave ljepotice, iako se kriju od svjetala kamere i pozornica.

Olivera Katarina

 • Olivera Katarina

  Olivera Katarina

  Foto: Ilustracija


Zbog pjevačice Olivere Katarine muškarci su se bukvalno tukli svake večeri u objektima gdje je ona nastupala. Jugoslavija prije nje zvijezdu takvog kalibra nije imala. Bila je glumica i pjevačica, a u karijeri joj je pomogla veza s Titovim obaveštajcem Ratkom Draževićem. Nastupala je širom svijeta i Evrope, a njena ljepota i harizma bile su fatalne po svakog muškarca koji joj se približio u emotivnom smislu. Danas ima 77. godina i živi u Beogradu.

Ana Sasso

 • Ana Sasso

  Ana Sasso

  Foto: Ilustracija


Ana Sasso u mokroj majici u reklami za Pipi vjerovatno je scena koju znaju čak i oni koji su rođeni deset ili dvadeset godina kasnije. Ana je rođena Bugojanka koja danas živi u Splitu, a okitila se i titulom Miss Jugoslavije 1982. godine te je ušla među sedam najljepših na svijetu na izboru za Miss svijeta. Ana danas izgleda atraktivno, a u vezi je s jednim splitskim ljekarom.

Bernarda Marovt

 • Bernarda Marovt

  Bernarda Marovt

  Foto: Ilustracija


Najljepša mis Jugoslavije dobro je unovčila svoju titulu, jer na vrhuncu popularnosti je dnevno od reklama zarađivala po 3.000 dolara. U nekim anketama na prostoru bivše Jugoslavije Bernarda Marovt proglašena je za najljepšu mis Jugoslavije koja je ikad izabrana. Bernardinu ljepotu i seksepil uočili su i na izboru za Miss svijeta, gdje je osvojila titulu Miss fotogeničnosti. Bila je favorit i za laskavu titulu Miss svijeta, ali su britanski tabloidi objavili njene golišave fotografije i tako je diskreditovana kod žirija.

Beba Lončar

 • Beba Lončar

  Beba Lončar

  Foto: Ilustracija


Iako je mlađe generacije znaju kao suprugu Josipa Radeljaka Dikana, Beba Lončar je mnogo više od toga. Nakon filma "Ljubav i moda" bilo je kristalno jasno da Jugoslavija ima veliku glumačku zvijezdu čija ljepota obara s nogu. Zvali su je i "beogradska Bridžit Bardo", a bila je ludo zaljubljena u plejboja Dejana Božovića, a nakon veze s njim udala se za Dikana s kojim ima sina Lea. Danas živi u Beogradu i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Dijana Bećirević

 • Dijana Bećirević

  Dijana Bećirević

  Foto: Ilustracija


Rođena je u selu kraj Tuzle koje je ostalo u šoku kada se slikala gola za Start 1981. godine. Navodno je fatalna Dijana bila u vezi s Al Paćinom, a za vrijeme rada na italijanskom RAI-ju intervjuisala je dvojicu Papa. Dijana je bila fatalna i za poznate i nepoznate muškarce, pa su se zbog nje navodno potukli i članovi grupe Bijelo dugme, klavijaturista Vlado Pravdić i frontmen Goran Bregović, s kojim je bila u vezi neko vrijeme u doba njihove najveće slave.

NA VRH

Komentari