PORUKA MAJKAMA

Severina: Možda trebamo odrediti datum kada ćemo izaći na ulice

Možda ne mogu sama, ali sa vama,sa svima kojima je učinjena nepravda,a ima nas...

Severina. Instagram

Avaz.ba

29.9.2020

Severinina emotivna objava u kojoj je uz video sa sinom Aleksandrom napisala kako joj teško pada razdvojenost od njega privukla je puno pažnje.

U komentarima su joj se javile brojne žene iz svih dijelova bivše Jugoslavije. Među njima su bile Josipa Pavić Bernardini, Karmela Vukov Colić, Suzy Josipović, Selma Bajrami, Seka Aleksić. ..

Severina je na mnoge komentare i odgovorila, pišući ženama koje se nalaze u sličnoj situaciji da nisu same, a u jednom je odgovoru napisala i da je vrijeme da izađu na ulice.  

- A ,ima nas puno,ali ako ne mogu ja...možemo sve zajedno. Zajedno možemo sve! Možda ne mogu sama,ali sa vama,sa svima kojima je učinjena nepravda,a ima nas,možda samo trebamo odrediti datum kad ćemo na ulice? -  napisala je pjevačica.

Nakon toga je dobila još više poruka podrške.  


Severina. Instagram

"Čekamo datum i uz tebe smo Seve", "Drage mame ne čekajte vise ni sata ni dana ni sekunde dajte nam više taj datum da stanemo ispred svake njuške koja je ovu mjeru nametnula", "Što sto prije... to bolje ne za nas nego nasu djecu!!!!!", "I to što prije, bit ću uz vas svim srcem", nizali su se komentari. 


Severina je lavinu podrške dobila nakon što je objavila video sa sinom i uz njega napisala kako se napunilo 10 mjeseci otkako je proglašena mjera kojom je dijete dodijeljeno ocu te ga ona može viđati samo određenim danima.

- Ništa ne boli više od patnje za djetetom. Tako je priroda htjela. I dala nam je snagu. Da se borimo, izdržimo. I borit ću se. U toj agoniji ono što najžešće peče kao neprekidna žeravica u stomaku je nepravda, jer kao da ju niko ne čuje i ne vidi. Vjerujte, ponekad i najjače srce teško izdrži nastaviti kucati. I svaki otkucaj ostavlja jedan ožiljak. I tako 10 mjeseci. Danas je dan kad srce zastaje. Punih je 10 mjeseci od 'privremene mjere' kojom mi je oduzeto dijete. Ta 'privremena mjera' je odredila da dijete kod mene prespava dva puta mjesečno. Da ga vidim 10 sati pod radnim tjednom i svaki drugi vikend koji počinje subotom u 10h. I tako 10 mjeseci. 'Privremeno'. Osjećaj kao kad vaš najglasniji vrisak kao da nitko ne čuje. Ili ne želi čuti. Ali sutra je novi dan…", napisala je Severina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.