SPOROVI

Muslimovićev advokat za "Avaz": Nije prijava protiv Halida, nego protiv „jednog lica“

Muslimović se tereti da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM

Halid Muslimović. Arhiv

Piše: Avaz.ba

29.9.2020

Nakon što se proteklih dana u medijima pojavila informacija da je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv poznatog pjevača Halida Muslimovića, koji se tereti da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM, advokat poznatog pjevača Milenko Tomić za "Avaz" tvrdi drugačije. 

- Nije SIPA rekla da je prijava protiv Halida Muslimovića. Iz SIPA-e je rečeno da su podijeli prijavu protiv „jednog lica“. Nigdje se ne kaže da je to Halid. Nije to Halid to je jedna osoba iz Zenice, ali nije bitno - tvrdi Tomić. 


Dopis iz SIPA-e koji je advokat Tomić dobio. Avaz

Muslimović se tereti da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM. 

Oštećena je Sonja Bašić iz Melburna koja je ranije tvrdila da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara, a zbog čega se pjevaču sudi u Banjoj Luci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.