PORUKE

Adi Bebanić: Kolege mi otimaju hljeb

Ja ću ostati novinar, vjerujete dobar novinar

Adi Bebanić. Facebook

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

2.10.2020

Adi Bebanić prije nekoliko dana podigao je veliku prašinu nakon što je nakon samo 24 sata samovoljno napustio šou realnisti "Zadruga".  Iz RTV Pinka su potom poručili da će tužiti Bebanića te da će na na sudu, prema ugovoru koji je potpisao, od njega potraživati 50.000 eura.

Bivši novinar N1 vratio se potom u Sarajevo, ali nije bio pretjerano raspoložen za razgovor s kolegama novinarima. Ipak, prilično često se oglašava na Instagramu pa je tako na ovoj društvenoj mreži izrazio svoje nezadovoljstvo:

- Od punoljetstva do danas radim na televiziji. Radio sam na četiri medija u BiH, na lokalnom, državnom, regionalnom. Kroz ove godine radio sam sve televizijske formate, zabavne i informativne, napravio stotine priča, putovao kroz cijelu zemlju. 

Adi Bebanić. Facebook

Prilikom cijele moje TV priče, nikad nisam nikoga uvrijedio profesionalno, nikad senzacionalistički izvještavao, svaku informaciju bih provjerio. Sve što sam radio je dokumentovano, sve se može provjeriti. No, u cijeloj priči nisam nikad se ni uklapao u kalupe. Jer, ko može garantovati da je samo nečije normalno i ispravno?

I postoji jedno nepisano prvavilo. Kaže:"...na kolegu i na isti hljeb nemoj nikad...". A moj hljeb najviše ovih dana otimaju 

 kolege. Ali, ko zaradi za germu, so i brašno, imat će i hljeba.

Stoga, ne brinite,  kakav god je moj izbor u životu bio, ja ću ostati novinar, vjerujete dobar novinar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.