KĆERKA OTKRILA

Prvi muž Brižit Makron u tajnosti sahranjen

Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožoj privatnosti 24. decembra, otkrila je kćerka u kolumni "Paris Matcha"

Andre Luj Ozije i Brižit Makron na vjenčanju. Daoly Mail

L. S. R.

9.10.2020

Andre Luj Ozije  (André-Louis Auzière), prvi suprug francuske prve dame Brižit Makoron (Brigitte Macron) kojemu se nakon razvoda gubi svaki trag, preminuo je u decembru prošle godine, otkrila je u kolumni "Paris Matcha" Tifani Ozije (Tiphaine ), najmlađa od njihovo troje djece.

Andre i Brižit  su se vjenčali 1974. godine i ubrzo nakon toga dobili troje djece. Nakon godina porodične sreće, brak je ušao u turbulentno razdoblje nakon što je Brižit, tada učiteljica književnosti, upoznala izvjesnog  Emanuela Makrona (Emmanuel). Sa svojim je učenikom puno razgovarala o književnosti i teatru, a 1994. mladi Makron priznao je svojoj učiteljici što osjeća prema njoj. Iako su osjećaji bili uzajamni, Brižit je imala porpdicz koje se nije željela odreći, pa je svoju vezu s Makronom održavala u diskreciji. 

Braku je presudio pokojni Andre, koji je predao papire za razvod, koji nije tekao glatko i okončan je tek 2006. godine. Sljedeće godine, Brižit se udala za Emanuela Makrona. 

Nakon razvoda od Brižit, Andre. Pred predsjedničke izbore 2017. brojni su novinari pokušali pronaći bilo kakav trag o bankaru kako bi dobili intervju, ali nikome to nije pošlo za rukom.

Čak je i vijest o njegovoj smrti dugo čuvana u tajnosti, sve do 8. oktobra kada je njegova mlađa kći Tifani, u kolumni "Paris Matcha" otkrila da je prvi suprug prve dame Francuske preminuo krajem prošle godine. 



Emanuel i Brižit Makron. Agencije

- Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožoj privatnosti 24. decembra. Obožavala sam ga, bio je posebno biće, nekomformist koji je svoju anonimnost cijenio više od svega. To se mora poštovati - objašnjava Tifani u kolumni.

Kako navodi magazin "Closer", bivši suprug francuske prve dame pokopan je na groblju "Père-Lachaise" u Parizu, poznatom kao vječno počivalište Džima Morisona (Jim Morrison) i Oskara vajlda (Oscar Wilde).

Britanski "Daily Mail" pokušao je od osoba bliskih Brižit Makron saznati je li prisustvovala sahrani, ali niko nije želio otkriti taj podatak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.