PORODIČNE STVARI

Omiljeni glumac otkrio: Moj otac je umro dok je vodio ljubav s majkom

Nazvala me mama rekavši: "Tata ti je umro." Koljena su mi se savila. Nisam mogao vjerovati, napisao je Metju Mekonahej

Metju Mekonahej s majkom. Agencije

Avaz.ba

19.10.2020

Slavni oskarovac Metju Mekonahej (Matthew McConaughey) priprema se za izlazak svojih  meomara naslova "Greenlights" u kojima, između ostalog, progovara o historiji svoje porodice, a u jednom od odlomaka dotaknua se i načina na kojeg je ostao bez svog voljenog oca, Džejmsa Donalda Mekonaheja (Jamesa).

Otkriva kako je njegov otac preminuo upravo onako kako je znao da će napustiti svijet; u krevetu sa svojom suprugom Kaj (Kay). 

- Nazvala me mama rekavši: "Tata ti je umro." Koljena su mi se savila. Nisam mogao vjerovati. Bio mi je tata. Nitko ili ništa nije ga moglo ubiti. Osim mame. Uvijek je govorio meni i mojoj braći: "Dječaci, kad trebam otići, vodit ću ljubav s vašom majkom." I to se dogodilo. Imao je srčani udar kad je dosegao vrhunac -  otkriva 50- godišnji glumac.


Metju Mekonahej. Agencije

Džejms Donald Mekonahej svijet je napustio 1992. godine, a majka slavnoga oskarovca i njegov otac imali su vezu s učestalim prekidima koja je rezultirala čak s tri vjenčanjima, a nedugo nakon trećeg na svijet je došao glumac.

  - Moji su roditelji ponekad bili nasilni jedno prema drugome. Kao što sam rekao u svojoj knjizi, to je bio način na koji su oni komunicirali, Dvaput su se razvodili, tri puta su se vjenčali...njihov bračni život bio je poput Tihog okeana u oluji - otkriva slavni oskarovac.  

Ranije ove godine Mekonahej svoju 88- godišnju majku pokušao je ljubavno povezati s 91- godišnjim udovcem Džejmsom Grantom (James), ocem slavnog britanskog glumca Hju Granta (Hugh).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.