LEDENA KRALJICA

Razvodi se Ana Vintur: Ima li čuvena urednica već novu ljubav

Snimljena još u februaru na večeri s britanskim glumcem Bilom Najgijem

Ana Vintur i Šelbi Brajan. Agencije

L. S. R.

22.10.2020

Nakon punih 20 godina, koje su proveli zajedno, od čega 16 u braku,glavna urednica američkog izdanja "Voguea" Ana Vintur (Anna Wintour,70)i američki pionir telekomunikacija i milijunaš Šelbi Brajan (Shelby Bryan,74) odlučili su krenuti svako svojim putem , i potpisati papire za razvod.

Još nije poznato koji je tačan razlog kraha njihovog braka, no, kako se šuška po američkim medijima, Šelbi se navodno u posljednje vrijeme ponovno zbližio sa svojom bivšom suprugom Ketrin (Katherine), čiji je pak drugi suprug, investicijski bankar  preminuo 2015. godine. Upravo nju je ostavio zbog afere s prvom damom modnog svijeta, vjerojatno najpoznatijom modnom urednicom na svijetu Anom Vintur,  koju je započeo još 1999. godine. 

Kriza u njihovom odnosu započela je još 2013. godine, kada je otkriveno da je Šelbi dužan poreznoj službi 1,2 miliona dolara, nakon čega je sve krenulo nizbrdo. 


Šelbi Brajan i Ana Vintur. Agencije

S druge strane, Ana je snimljena još u februaru na večeri s britanskim glumcem Bilom Najgijem (Bill Nighy), s kojim je se često može vidjeti kako u Londonu, kao i u Njujorku, a svoju bračnu situaciju još uvijek nije komentirala.

I Ana i Šelbi iz prethodnih brakova imaju po dvojje djece.

Njihova veza počela je veoma romantično.

Nakon što su se upoznali, Šelbi je Anu obasipao poklonima i cvijećem, a ona je sve rijeđe uspijevala da sakrije blistavi osmijeh zaljubljene žene. Bila je to velika promjena, pogotovo za nekog ko je na glasu kao ledena kraljica. Kako je njihova afera napredovala, i Anine kolege su primetile promenu. 

Prestala je da nosi tamne naočale, posvjetlila je kosu i mnogo češće počela da odsustvuje iz svoje kancelarije.

– Postalo je i više nego očigledno. Počela je da zatvara vrata kancelarije svaki put kad bi joj zazvonio telefon i vraćala se s dugih ručkova rasčupane kose – otkrio je tada jedan od zaposlenih.

Nekoliko mjeseci nakon što su počeli aferu, celi je Njujork brujao o tome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.