ISPOVIJEST

Kajli Minog: Kako sam s 14 godina upoznala Princa

Ne znam od kud mi hrabrost, no rekla sam mu da snimam album

Kajli Minog. Agencije

L. S. R.

3.11.2020

Kajli Minog (Kylie Minogue, 52) za "Apple Music" nedavno je progovorila o svom novom albumu "Disco" i nizu drugih tema. Među mnogim stvarima o kojima je pričala našla se i anegdota kako joj je malo nedostajalo  da snimi pjesmu s  Princom (Prince).

Gotovo da mi se ostvario san. Srela sam Princa. Imala sam 14 godina i bila sam opsjednuta muzikom pa mi je Princ bio… to. Bila sam na njegovom koncertu ranih devedesetih, a po završetku sam ga upoznala. Ne znam od kud mi hrabrost, no rekla sam mu da snimam album. Zapravo ne znam šta sam rekla. Nemam pojma. To je bilo prije mobitela i svega ostalog -  rekla je pjevačica. 

Minog zatim je provela neko vrijeme s Princom i on je pitao da mu pokaže svoje stihove. Australska pjevačica zatim je na brzinu napisala stihove, a rezultat joj je kasnije stigao na neobičan način.



Kajli Monog. Agencije

- To je bilo moje "gotovo". Nismo zajedno snimali. Ja sam predložila saradnju, i činilo mi se da je Princ možda bio čak i zainteresiran, no osobe s kojima sam ja sarađivala nisu to željele i to je bilo to - rekla je pjevačica.

Nastavila je komentirati kako joj je drago da joj se većina života dogodila prije razdoblja telefona s kamerama. Mogla je opušteno izvoditi bez razmišljanja radi li neto u publici od toga snimku uživo.

Pjevačica također misli da nije ni sanjala da će glumiti jer je uvijek bila zainteresirana za muziku. Dodala je da nije priželjkivala čak ni postati slavna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.