ROĐEN U AMERICI

Kako zvijezde prate izbore: Tramp i Bajden podijelili porodice

Ko pakuje kofere da napusti zemlju

Šeron Stoun. Agencije

Piše: L. S. R.

5.11.2020

Rezultati predsjedničkih izbora i utrka između Donalda Trampa (Trump) i Džoa Bajdena (Joe Biden) u Americi se napeto prate u cijelom svijetu, pa tako i u vilama slavnih holivudskih ličnosti.

Sljedeći let

U domovima Džona Ledženda (John Legend) i Krisi Tajgen (Chrissy Teigen), Brusa Springstina (Bruce Springsteen), Rikija Martina (Ricky) i Tomija Lija (Tommy Lee) prati se hoće li se morati početi pakovati, jer su najavili da će se iseliti iz Amerike ako Donald Tramp (Trump) osvoji još jedan mandat.

Slična se situacija događala i 2016. godine, kada su brojni poznati, poput Majli Sajrus (Miley Cyrus), Semjuela L. Džeksona (Samuel L. Jackson) i Ejmi Šumer (Amy Schumer), najavljivali da će otići iz Amerike ako Tramp pobijedi. Svi su i dalje ostali tamo gdje su bili.

Kardi B. (Cardi B) objavila je snimak na kojem puši tri cigarete istovremeno.

- Kako se osjećam kada države postaju crvene - napisala je na Instagramu.

Šeron Stoun (Sharon Stone) snimila se kako plače iščekujući rezultate izbora.

- Jesam li ja jedina koja gleda predsjedničke izbore u Americi i plače? Želim reći hvala svima koji rade na ovoj izbornoj kampanji, zahvalna sam svima na svemu, to je ogroman trud i posao - poručila je zvijezda „Sirovih strasti“ na Instagramu.

Iako je napisao pjesmu „Born in the U.S.A.“, i Springstin je spreman potražiti dom drugdje.

- Ako opet izaberu Trampa, što neće, predviđam da će izgubiti, no ako se to dogodi, vidjet ćete me na sljedećem letu odavde - rekao je za australski „Daily Telegraph“.


Vojt i Đoli: U dva različita tabora. Agencije

Otvorena podrška 

Mnoge porodice su podijeljene u podršci demokratima i republikancima.

- Anđelina Đoli (Jolie) je oštri kritičar Trampa, dok je njen otac Džon Vojt (Jon Voight) tvrdi republikanac i aktivni učesnik predizborne kampanje. 

- Ljevica će uništiti Ameriku. Moramo da se molimo Bogu kako bismo spriječili ovaj užas – poručio je Vojt.

Otvorenu podršku Trampu dali su glumac Džejms Vuds (James Woods) te komičarka Rozane Bar (Roseanne Barr). I rok-reper Kid Rok (Kid Rock) otvoreno podržava republikanskog kandidata. Na strani Trampa je i Čak Noris (Chuck Norris). S druge strane, Robert de Niro, Tom Henks (Hanks) te Leonardo Dikaprio (Di Caprio) veliki su kritičari Trampa. 

Ko krije ...

No, iako se malo holivudskih zvijezda javno izjašnjava u korist Trampa, njihov broj bi mogao biti veći nego što se misli.

- Poznajem mnoge u šou biznisu koji su republikanci i biraju Trampa, ali se o tome javno ne izjašnjavaju jer bi tako u liberalnom Holivudu brzo stvorili mnoštvo neprijatelja – rekao je za „dpa“ Frederik Princ fon Anhalt (Frederic Prinz von Anhalt).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.