TRAUMA I OVISNOST

Šinejd O'Konor otišla na rehabilitaciju

Objavila je to irska pjevačica na svom Twitteru pod novim, islamskim imenom Šuhada Sadakat kojeg je uzela nakon prelaska na islam

Šinejd O'Konor prešla na islam. Agencije

L. K. P.

12.11.2020


Šinejd O'Konor (Sinead O'Connor), kultna kontroverzna pjevačica, koja je s pjesmom "Nothing Compares 2U" stekla svjetsku slavu, odgodila je turneju kako bi mogla pristupiti jednogodišnjem programurehabilitacije od "traume i ovisnosti".

Objavila je to irska pjevačica na svom Twitteru pod novim, islamskim imenom Šuhada Sadakat (Shuhada Sadaqat) kojeg je uzela nakon prelaska na islam.


Objava na Twitteru. Twitter

-Imala sam šest vrlo traumatičnih godina i sve je kulminiralo ove godine, ali sada započinje oporavak - napisala je pjevačica koja se godinama bori s mentalnim problemima.

U izjavi 53-godišnja pjevačica navodi kako je ove godine izgubila nekoga "voljenog", zbog čega je "nakratko postala ovisna o drogi koja nije trava".

Gremijem nagrađena glazbenica navodi i kako je o travi ovisna već 34 godine te kako je odrastala uz puno traume i zlostavljanja.

O'Konor već godinama otvoreno govori o svojim borbama s mentalnim zdravljem pa je 2017. godine u emisiji "Dr. Phil" otkrila da se u jednoj godini pokušala ubiti osam puta te da je majka svakodnevno tukla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.