ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Bivša misica nakon teške operacije: Ovo je veoma bolno

Pojasnila je da je operirala endometriozu te svojom objavom želi upozoriti druge žene na opasnost od te bolesti

Olivija Kulpo. Instagram

L. S. R.

20.11.2020

Bivša Miss Universe  Olivija Kulpo (Olivia Culpo) na svom Instagram profilu otkrila je da je imala tešku operaciju te je objavila fotografiju iz bolnice.

Podijelila je fotografiju na kojoj leži u krevetu s bolnim izrazom na licu. Pojasnila je da je operirala endometriozu te svojom objavom želi upozoriti druge žene na opasnost od te bolesti. 

- Jučer sam operirana zbog endometrioze. Nije ovo baš glamurozan post, ali osjećala sam da to trebam podijeliti kako bih otvorila svijest o ovoj bolesti u javnosti -  započela je Olivia te objasnila o kakvoj bolesti se radi.



OLivija Kulpo. Agencije

- Endometrioza je stanje u kojem tkivo iz sluznice maternice odluči rasti u drugim slučajnim dijelovima vašeg tijela, uzrokujući bol. To može ometati plodnost i cjelokupno zdravlje, te iskreno utječe i na to kako se čovjek osjeća. Povrh svega, nevjerojatno je bolno, a gotovo ju je nemoguće vidjeti ultrazvukom (osim ako na jajnicima nemate endometriome – to sam imala). Godinama sam bila u agoniji kada dobijem periodu i nebrojeno puta su mi doktori davali pogrešnu dijagnozu - napisala je 28-godišnja manekenka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.