BOMBAJ ŠTAMPA

Nedim Babović: Kad se popnemo na binu, znat ćemo da opet živimo normalno

Trenutno čekam da prođe korona i to vrijeme koristim za sebe privatno – rekao je Babović

Nedim Babović: Muzički producent, kompozitor i jedan od osnivača kultne sarajevske grupe „Bombaj štampa“. Agencije

Razgovarala: L. Karahmet - Pujagić

26.11.2020


"Bombaj štampa" objavila je kreativni animirani spot za pjesmu "Udari me nečim" koja se vrti na radiostanicama već nekoliko mjeseci. Ova numera ujedno je trebala biti i najava za istoimeni album koji su Branko Đurić Đuro i ekipa trebali već predstaviti publici, ali pandemija je učinila svoje i odložila im planove kao i većini muzičara.



Kućni studio

Kakve su reakcije na nešto drugačiji spot, šta se dešava sa muzičkom scenom za vrijeme pandemije koronavirusa i na čemu još radi, otkrio nam je u kratkom razgovoru Nedim Babović, muzički producent, kompozitor i jedan od osnivača kultne sarajevske grupe „Bombaj štampa“.


- Reakcije su odlične, svima se sviđa to što smo odgovorili drugačije i kreativno. To je uglavnom zahvaljujući našem mladom i talentiranom Adiju Ćatoviću, koji inače živi i radi u Moskvi – rekao je Babović.


Nedo i Đuro: Alfa i omega grupe "Bombaj štampa". Facebook


Ćatović je zaslužan za produkciju i režiju animiranog spota. Muziku i aranžman za singl radio je Nedo, dok je Đuro pisao tekst. Pjesma je snimljena u Muzičkom centru „Pavarotti“ u Mostaru, a Babović je miksao u kućnom studiju.



Prava scena

Otkrio nam je i šta mu najviše nedostaje.

- Binu sam poželio najviše, jer tada, kad se popnemo na nju, znat ću da ponovo živimo normalno – priznao je.

Pošto su sve muzičke aktivnosti obustavljene, on smatra da prava muzička scena ne radi ništa.

- Tu i tamo izađe poneki singl, album, spot, kao što smo i mi uradili. Ali to je samo održavanje na životu dok ne krenu turneje. Ja trenutno čekam da prođe korona i to vrijeme koristim za sebe privatno – zaključio je Babović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.