UBLAŽAVANJE STRAHOVA

Kontroverzni TV voditelj vakcinisat će se protiv korone pred kamerama

Morgan domaćin jutarnjeg programa "Good Morning Britain" na kanalu ITV, obećao je da će sa snimateljskom ekipom doći gdje god treba i primiti vakcinu

Morgan: Kontroverzni britanski voditelj. Agencije

L. K. P.

3.12.2020


Najpoznatiji i najkontroverzniji britanski TVvoditelj Pirs (Piers) Morgan (55), dogovorio se s ministrom zdravstva Metom Henkokom (Matt Hancock) da će se vakcinisati protiv COVIDA-19 pred kamerama. Morgan, koji je s kolegicom Suzanom Rid (Susanna Reid), domaćin jutarnjeg programa "Good Morning Britain" na kanalu ITV, obećao je da će sa snimateljskom ekipom doći gdje god treba i primiti vakcinu.

- Smatram da je doista bitno da ublažimo strahove ljudi od vakcina jer je važno da nas se što više vakciniše. Što se mene tiče, napravit ćemo to uživo - kazao je Morgan, a Henkok se složio s njim.

- I ja ću se vakcinisati s tobom, Pirs. Mislim da je u ovoj situaciji bitno biti primjer ljudima - rekao je Henkok.


Morgan: Dogovorio se s ministrom zdravstva. Agencije

Velika Britanija je prva zemlja koja je odobrila korištenje vakcinisanja protiv koronavirusa Pfizera i BioNTecha, za svoje građane osigurali su 40 miliona doza cjepiva koje se daje u dva navrata, a prema podacima proizvođača pokazalo je 95-postotnu učinkovitost. Prvih 10 miliona doza trebalo bi biti dostupno prije kraja ove godine.


Ipak, gledaoci će još pričekati da vide vakcinisanje voditelja poznatog po iznimno oštrom jeziku, šokantnim izjavama i komentarima posebno prema kraljevskoj porodici, te svađama sa slavnima, od Madone (Madonna), Lejdi Gage (Lady Gaga) i Andersona Kupera (Cooper) do Dženifer (Jennifer) Aniston. Naime, Henkok je rekao da će on i Morgan vakcinu moći dobiti tek kada ga prime oni koji su na vrhu liste prioriteta - stariji, hronični bolesnici, medicinari...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.