NOVI ALBUM

Rundek i "Ekipa" objavili "Brisani prostor", put oko svijeta u 10 pjesama

Najnoviji projekat već su uveliko najavili singlovi i spotovi objavljeni tokom karantina i vanrednog stanja “Unutarnji glas” i “Tko su svi ti ljudi”

Rundek: Ima pune ruke posla. Agencije

L. K. P.

11.12.2020


Darko Rundek sa svojim pratećim bendom “Ekipa” objavio je novi album “Brisani prostor”. Cjelina novog materijala ispričana je kroz dvije priče ,“Do” i “Od”, koje se međusobno dopunjuju i slušalac može da bira njihov redoslijed, a istovremeno sa izlaskom albuma, kao treći singl i “lyric” video pojavila se pjesma “Mila”.

Najnoviji projekat već su uveliko najavili singlovi i spotovi objavljeni tokom karantina i vanrednog stanja “Unutarnji glas” i “Tko su svi ti ljudi”.


Darko Rundek i "Ekipa". Agencije

O saradnji sa "Ekipom" i nastanku novog albuma, Rundek kaže:


“Naše probe i snimanja su najčešće počinjali i završavali u zajedničkom sviranju "na slušanje", jednostavno bismo zajedno zaljuljali tišinu i puštali da nas vodi kroz otvorene forme, ne svirajući instrumente nego muziku”.


Likovi pjesama na intiman način govore o globalnom, na lični način o univerzalnom, i na specifičan način govore o opštem.



Od "Ekipe" u bendu, Igor Pavlica je svirao trubu i pjevao, saksofonistkinja Ana Kovačić je svirala tenor saksofon, bubnjeve, sintisajzer i gitaru, bubnjar Silvio Bočić svirao je i gitaru, a Miro Manojlović udaraljke i vibrafon.


Rundek je osim vokala svirao električnu gitaru, Crnić je svirao bas i pjevao, Maja Posavec je poklonila prateće glasove na dvije pjesme, a David Vid Rundek pridružio se na više proba i njegov glas se čuje u numeri “New World”.


-Kad su svi materijali bili snimljeni, prihvatio sam se produkcije, izbora, montaže, miksanja i dosnimavanja, taj proces bio je dugotrajan - zaključio je Rundek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.