TUŽAN DAN

Ko se od poznatih oprostio od Džeja Radamanovskog

Aleja zaslužnih građana, gdje je ukopan legendarni pjevač, odisala je tugom i bolom članova porodice i prijatelja

Džej Ramadanovski: Preminuo 6. decembra. Arhiv

Piše: N. Aj. - E. T.

11.12.2020

Klanjana je dženaza Džeju Ramadanovskom, a Beogradom je odjekivala "Nedelja", jedna od Džejovih pjesma, posebno draga publici.

Slučajnost ili ne, Džej je ovaj svijet napustio upravo u nedjelju, 6. decembra. A posljednja želja mu je bila da mu na ispraćaju na violinama sviraju "Nedelju". 

Ispunjeno. 

Aleja zaslužnih građana, gdje je ukopan legendarni pjevač, odisala je tugom i bolom članova porodice i prijatelja, ali i onih koji ga možda nisu lično poznavali. Ali, znali su mu dušu.

Aco Pejović - Avaz
Aca Lukas i Saša Matić - Avaz
Alen Sakić - Avaz
Aleksandra Prijović i Filip Živojinović - Avaz
Aleksandra Prijović i Filip Živojinović - Avaz
+1

Upravo je to imam na dženazi istakao. 

- Danas se opraštamo od oca, supruga, dede, kolege, našeg prijatelja, našeg brata. Danas se opraštamo od velikog pjevača i još većeg čovjeka, našeg Džeja Ramadanovskog. Nisi mogao bez nas, nas koji smo najbolje poznavali geografiju tvoje duše, kao ni mi bez tebe. Vapaj tvoje duše, vrisak čiste emocije prenosio si na cijeli Balkan svojom pjesmom i igrom. Nema toga ko tebe nije volio. Pjevajući o tugi, pretvarao si suze u vatromet radosti. Tvoje pjesme su bile kao svojevrsna molitva, infuzija za duše koje pate. A kada duša pati, srce jeca, a oči liju suze - rečeno je, između ostalog, na Džejevoj dženazi.

Među prijateljiima i kolegama koji su se oprostili od Džeja bili su i Aco Pejović, Aleksandra Prijović, Filip Živojinović, Marija Šerigović, Aca Lukas, Mina Kostić, Goca Božinovska...

U videu pogledajte kako je izgledao posljednji ispraćaj Džeja Ramadanovskog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.