SLAVNI ROKER

Željko Bebek slavi 75. rođendan, uživa sa 32 godine mlađom suprugom

Bivši pjevač Dugmeta imao je potencijala da bude uspješan sportista

Željko Bebek slavi 75. rođendan. Arhiv

L. M.

16.12.2020

Željko Bebek danas puni 75 godina, a njegov život je tokom tih godina ispunjen usponima i padovima.  Međutim, svaki mu je poslužio da krene dalje i bude jedan od najcjenjenijih muzičara na ovim prostorima. 

Bio je oženjen dva puta, ali je sreću pronašao kraj treće supruge Ružice koja je od njega mlađa čak 32 godine. Bebek i Ružica u braku su već 18 godina.

- Nema tu posebne tajne za uspješan brak, ili vam se desi da sretnete pravu osobu ili ne. Ja sam imao tu sreću da je sretnem na vrijeme i da smo srodne duše. To nam je osiguralo da smo zajedno na porodičnom i životnom putu, da uživamo u istim stvarima. Uvijek se trudimo da cijenimo jedno drugo i poštujemo odnos. To je ono što je najbitnije i što je lijepo u odnosu makar bilo i na dnevnoj bazi - rekao je on jednom prilikom.

On je također svojevremeno rekao da se u sadašnju suprugu zaljubio na prvi pogled i da je odmah znao da je ona prava.


Željko Bebek. Arhiv

- Uvijek sam mislio da nemam vremena ili da neću uspjeti da nađem pravu ljubav. Do tada mi je majka bila žena na prvom mjestu. Onda sam sreo Ružicu i mogu da kažem da je to bila ljubav na prvi pogled, odmah sam mogao da joj uzvratim sa „volim te“. Tek kad nađete pravu ljubav, onda shvatite šta ta riječ zapravo znači. Osjetite je cijelim bićem. Pored nje sam naučio da postoji nešto što je iznad karijere - rekao je Bebek.

Inače, malo ko zna da je bivši pjevač Dugmeta imao potencijala da bude uspješan sportista.

- Trenirao sam gimnastiku i na svim spravama sam bio odličan. Ipak, tada je krenulo i interesovanje za muziku. Ona nije bila dostupna u to vrijeme, slušali smo radio i emisije koje su puštale muziku kakvu smo slušali. Morali smo da se snalazimo da dođemo do muzike. Želio sam da sviram klavir, ali to je bilo jako siromašno vrijeme, pa sam kupio usnu harmoniku, bila je najjeftinija i dostupna - kazao je Bebek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.