IKONE STILA

Ljepotice koje diktiraju modu u regionu

Karleuša vješto koketira sa modnim granicama, ali ostaje originalna, Senidah vratila stari trend iz devedesetih, Seve od ozbiljnog do seksi i opuštenog, Hana perfekcionista, a Džejla sve više plijeni pažnju

Jelena Karleuša: Proglašena za ikonu modnog stila. Agencije

Piše: L. Karahmet - Pujagić

25.12.2020

Slavne ličnosti prate modne trendove i često su slobodne, a neke i hrabre pa eksperimentišu sa raznim stilovima, kako bi bile autentične i prepoznatljive na sceni. Neke od njih se posebno ističu, pa su se često pojavljivale i vijesti da ih kopiraju i neke dame sa svjetske scene.  

Jelena Karleuša je jedna od najstilizovanijih dama u regionu. Njene odjevne kombinacije predstavljaju "domaći zadatak" za sve one koji žive i prate modu, to je činjenica. Svojim kreacijama često iznenađuje pratioce i pokazuje im kako se to radi.

Kada nije ekstravagantno obučena za scenski nastup, Jelena se često može vidjeti u sofisticiranim kaputima i bundicama, neobičnim krojevima suknji, vrtoglavim potpeticama, ženstvenim i autentičnim komadima. Pored „Louis Vuittona“, ponosno nosi svoje damske „Chanel“ tašnice i detalje sa logoom ove modne kuće. Karleuša vješto koketira sa modnim granicama, ali ostaje originalna.



Senida Hajdarpašić Senidah (35) jedna je od najzanimljivijih muzičkih pojava na regionalnoj sceni posljednjih godina. Mnogi su je okarakterizirali kao istinsku muzičku senzaciju, što je ova Slovenka crnogorskog porijekla zaslužila i opravdala nizom hitova, koji obaraju rekorde pregleda na YouTubeu.

Što se tiče mode, jednom je priznala da želi da proba sve i tako je opisala svoj stil oblačenja. Modni kreatori i kritičare često hvale njen izbor odjevnih kombinacija. Njoj to veoma imponuje, a inspiraciju pronalazi u svjetskim muzičkim zvijezdama. Senidah je jedna od onih koja je vratila stari trend iz devedesetih, a njeni fanovi su oduševljeni kako joj stoji.





Severina je jedna od onih koja itekako prati modne trendove, a stil Megan Markl (Meghan Markle) oduvijek joj se sviđao. Zato je odlučila da svoj ormar popuni komadima kakve ima i vojvotkinja i ne žali para za njih. Pored toga što je skinula njen stil, Severini je veoma bitno i da se komotno osjeća u onome što nosi. Bilo da Seve volite ili ne, jedno joj se definitivno mora priznati, ona je jedna od najbolje obučenih žena na sceni. Mnogi mogu pronaći inspiraciju za sebe, jer ih ima najrazličitijih stilova, od opuštenih i lepršavih, preko smjelih i ozbiljnih do onih superseksi.



Hana Hadžiavdagić Tabaković, regionalno poznato TV lice i influenserica na društvenim mrežama veoma je utjecajna što se tiče mode. Smatra se velikim perfekcionistom, što se nerijetko može vidjeti i po načinu na koji slaže svoje odjevne kombinacije koje često izazovu pravi modni bauk.



Džejla Ramović, prošlogodišnja pobjednica „Zvezda Granda“ ne privlači pažnju samo glasom nego i modnim izričajem koji se mijenjao kroz godine, a kako odrasta ne može se ne  primijetiti kako svojim izgledom svakodnevno plijeni pažnju, a njene modne kombinacije često ostavljaju bez daha. Jednostavnost je glavna odlika njenih kreacija, ali profinjenosti svakako ne nedostaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.