RAZGOVOR

Rimski i Corona za „Avaz“ : Čime god se bavio, čovjek se mora boriti i rukama i nogama

Rimski je nedavno objavio pjesmu „Ko kriv je“, za nekoliko sati ušla u sve trendinge u regionu.

S publikom u BiH imaju odličan odnos. Instagram

Piše: A. Zukić

27.1.2021

Premil Jovanović alijas Rimski (31) i Predrag Miljković, poznatiji pod imenom Corona (31), srbijanski su reperi koji već dugi niz godina sarađuju. Zajedno s Filipom Mladenovićem čine trio izdavačke i produkcijske kuće “KDM Exclusive”. Njihove numere broje desetine miliona pregleda na YouTubeu, a poznati su i po brojnim saradnjama. 


Obostrana ljubav

S publikom u Bosni i Hercegovini, kažu, imaju odličan odnos.  

- Nekako se ta ljubav osjeti na svakom nastupu. Druženja su nezaboravna. Ljubav je obostrana, tako da jedva čekamo da se situacija u vezi s virusom poboljša i da krenu nastupi pred jednom od najvatrenijih publika – kaže reperski dvojac. 

Jedna od posljednjih saradnji bila je s pjevačicom Tanjom Savić. Uživaju veliku popularnost u regionu, a u zajedničkom intervjuu za “Dnevni avaz” govorili su o mnogim temama, životu, karijeri i nadolazećim projektima.

Rimski je nedavno objavio pjesmu „Ko kriv je“. 

- Malo je reći da sam prezadovoljan cijelim projektom, kako spotom, za koji su glavni “krivci” Petar Kacket Dole i Dffrnvibe, tako i pjesmom i cijelom organizacijom KDM ganga. Pjesma je za nekoliko sati ušla u sve trendinge u regionu, a našoj publici se jako dopala, što je najbitnije od svega – podsjeća Rimski. 

Corona nam je otkrio je li se pokajao što je izabrao ovaj muzički pravac s obzirom na to da je govorio da mu je mama na početku karijere, dok je pisao tekstove, govorila da ostavi te „gluposti“ i upiše fakultet

Rade šta žele i uživaju. Instagram

Lijepo živim

- Naravno da sam zadovoljan svojom odlukom, jer sada mogu raditi to što volim i lijepo živim od toga – naglašava on.

Rimski smatra da je popularnost prolazna. 

- Čime god se bavio, čovjek se jednostavno mora boriti i rukama i nogama za svoj prosperitet i bolje sutra. Nije se puno toga promijenilo, popularnost je nešto što je lijepo, ali i prolazno – iskren je Rimski. 

Sarađivali su s vrhunskim izvođačima i dobrim ljudima, kako kažu, a posebno izdvajaju saradnju s Eminom Jahović, ali i Rastom.


Tanja je naš "brat"

- S Tanjom Savić smo u odličnim odnosima. Tanja je naš “brat” u ovoj priči. Stvari koje smo uradili za nju, zajedno s Filipom Mladenovićem – „One Musicom“, našim producentom, obilježile su jednu eru muzike na ovim prostorima – smatraju Rimski i Corona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.