SKANDAL

Menson komentarisao navode o zlostavljanju: Ovo je istina

Menson je optužbe nazvao “užasnim iskrivljavanjem stvarnosti”

Izdavačka kuća prekinula je saradnju sa rokerom. Instagram

E. I.

2.2.2021

Izdavačka kuća Merilina Mensona (Marilyn Manson) prekinula je saradnju sa rokerom nakon što ga je glumica Evan Rejčel Vud (Evan Rachel Wood) optužila za seksualno i drugo fizičko zlostavljanje, tvrdeći da je tokom njihove veze “izmanipulisana u pokornost”.

Menson je optužbe nazvao “užasnim iskrivljavanjem stvarnosti”, navodeći da su njegov život i umjetnost “magnet za kontroverze” godinama, dodajući da su njegove romantične veze uvijek bile “sa pristankom njegovih istomišljenica”.

- Nezavisno od toga ko i zašto sada bira da pogrešno predstavi prošlost, ovo je istina- naveo je muzičar.

Vud, koja glumi u HBO seriji “Zapadni svijet”, posljednjih godina često je govorila o zlostavljanju u vezi, ali nije imenovala tu osobu dok nije objavila u ponedjeljak na Instagramu da je u pitanju njen bivši vjerenik.

- Ime mog nasilnika je Brajan Varner (Brian Warner), svijetu poznat i kao Merilin Menson- rekla je Vud.

- Počeo je da me ‘grumuje’ (njeguje i manipuliše godinama) dok sam bila tinejdžerka i užasno me zlostavljao godinama- navela je Vud.

Mensonova izdavačka kuća “Loma Vista Recordings” rekla je u izjavi da će nakon “uznemirujućih navoda” prestati da dalje promoviše njegov trenutni album i da je “takođe odlučila da neće sarađivati sa Merilinom Mensonom na bilo kojim budućim projektima”.

Vud i Menson objelodanili su svoju vezu 2007. godine kada je on imao 38, a ona 19 godina, a na kratko su se vjerili 2010. prije nego što je došlo do raskida.

Vud, sada 33-godišnjakinja, rekla je u svojoj objavi da joj je Manson “isprao mozak” i “izmanipulisao je u pokornost”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.