MEMOARI

Maraja optužila sestru da ju je htjela podvoditi, ona uzvratila tužbom

U tužbi navodi da je knjiga iznijela optužbe na njezin račun, a da za njih nije bilo dokaza

Maraja optužila sestru da ju je htjela podvoditi. ARHIV

A. F.

6.2.2021

Muzičarka Maraja Keri (Mariah Carey)  u septembru prošle godine objavila je memoare pod nazivom 'The Meaning of Mariah Carey', koji su njezinoj sestri Elison Keri (Alison Carey) uzrokovali duševne boli. Elison je početkom sedmice podnijela tužbu Vrhovnom sudu New Yorka, piše BBC.

Elison traži 1,25 miliona dolara  zbog duševne boli. U tužbi navodi da je knjiga Maraje Keri iznijela brojne optužbe na njezin račun, a da za njih nije bilo dokaza. To uključuje navode da je Elison zlostavljala Maraju, bacala na nju kipuću vodu koja joj je zadala opekline trećeg stepena, davala joj Valium te ju je pokušala podvoditi.


Elison u tužbi tvrdi da je Maraja iskoristila svoj status kako bi je napala radi promocije svojih memoara. Smeta joj što je s tim izašla u javnost iako je svjesna da Elison ima traume zbog navodnog zlostavljanja koje je pretrpjela od njihove majke. Naime, Elison je rekla kako ju je majka u mladosti podvrgavala sotonskim ritualima i seksualnim aktivnostima, iako joj je bilo svega 10 godina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.