NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE

Procurio mail iz kraljevske palače: "Vojvotkinja maltretira osoblje, uvijek ima nekog na piku"

Optužbe o manipulacijama i maltretiranju temelje se na izjavama dva starija člana osoblja

Hari i Megan. Arhiva

A. K. / Jutarnji.hr

3.3.2021

Vojvotkinja od Saseksa (Sussexa) optužena je za okrutnost i maltretiranje, te potpuno neprihvatljiv tretman osoblja kraljevske porodice, kako tvrdi jedan od njenih bivših najbližih savjetnika iz palače Kensington.

U pritužbi se navodi da je Megan Markle (Meghan Markle) otjerala dvoje ličnih asistenata i podcjenjivala povjerenje trećeg člana osoblja, piše The Times.

Optužbe o manipulacijama i maltretiranju temelje se na izjavama dva starija člana osoblja, a još jedna bivša članica osoblja tvrdi da ju je Megan ponižavala.

Uvijek ima nekog na piku

Sve pritužbe osoblja je u septembru 2018. godine Jason Knauf, njen nekadašnji sekretar za odnose s javnošću napisao u mailu upućenom ličnom sekretaru princa Viliama (Williama), Simonu Caseu.

- Vrlo sam zabrinut zbog činjenice da je Vojvotkinja mogla maltretirati dvoje zaposlenika, njeno ponašanje je potpuno neprihvatljivo. Vojvotkinja čini se uvijek ima nekoga na piku. Maltretirala je članicu osoblja nastojeći potkopati njezino samopouzdanje. Dobivamo pritužbu na njen račun, jednu za drugom, od ljudi koji su svjedočili njezinom neprihvatljivom ponašanju - navodno je pisalo u mailu.

No, glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Saseksa žestoko odbacuje ove optužbe i tvrdi kako su i Meghan i Harry žrtve "proračunate kampanje blaćenja koja se temelji na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama".

Megan ražalostio napad

Advokati para rekli su novinarima da ih se iz Buckinghamske palače pokušava oblatiti tik prije emitiranja njihovog velikog intervjua u kojem je kraljevski par otvorio dušu voditeljici Oprah Vinfri (Oprah Winfrey).

Rekli su i kako je vojvotkinju "ražalostio ovaj posljednji napad na nju, posebno jer je i sama bila meta nasilja te da je ona duboko predana pružanju podrške onima koji su doživjeli bol i traumu".

U najavi velikog intervjua koji će biti emitiran na CBS-u Hari je kazao kako je njegova najveća briga "da se historija ne ponovi", čime je aludirao na smrt svoje majke kao i na nepodnošljiv teror javnosti i medija s kojim se princeza Diana suočavala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.