NAKON SEDAM GODINA

Osuđen čovjek koji je ubio psa Nikoline Pišek

Čekao me je da me posljednji put vidi, zamahnuo repom i umro, napisala je Pišek, između ostalog, na Instagramu

Piše: N. Aj.

7.4.2021

Nikolina Pišek. Instagram

Nikolina Pišek danas je objavila na Instagramu da je čovjek koji je odgovoran za smrt njenog ljubimca Tajsona (Tyson) osuđen. U nešto dužem postu ispričala je sve.

- Ovo je Tajson. Moj mali pas koji je umro prije sedam godina. Znam da nekima izgleda bizarno da ga držim u ruci, ali istina je da nisam mogla da podnesem pomisao da ga fizički odstranim iz naših života nakon devet godina koje smo proveli zajedno. I konačno je donesena presuda za njegovu smrt nakon sedam godina - napisala je Pišek.

Dodala je da je čovjek koji je odgovoran za njegovu smrt, "koji je godinama terorisao cijelo naselje neodgovornim držanjem i uzgojem nesocijalizovanih njemačkih ovčara u garaži, Amir Isajbegović, osuđen".

- Za mene sramotno malo, jer moju bol i bol moje porodice ništa ne može kompenzovati. Malo, jer nije dokazana uzgojna vrijednost psa. Jer ga nisam dala na obdukciju. Jer bi ga tada "humano zbrinuli" u nekoj spalionici strvina. Jer njegova probijena pluća, osam smrskanih rebara, nagnječeno srce nisu bila dovoljan dokaz da je umro od nasilne smrti. I sad dok pišem, plačem. Čekao me je da me posljednji put vidi, zamahnuo repom i umro. Spavaj mirno, mali psu. Rekla sam ti da pravda pobjeđuje. Kad tad. I da nisi otišao uzalud. Nema ih više. I javite mi neku udrugu kojoj je pomoć prijeko potrebna. Taj novac od presude je za to - napisala je Pišek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.