ZLOGLASNI PRODUCENT

Tužioci traže izručenje Vajnstina Los Anđelesu, advokati tvrde da je skoro slijep

Medijski moćnik trenutno se nalazi u zatvoru Vende u Njujorku, gdje služi kaznu od 23 godine zatvora zbog niza seksualnih zločina

Vajnstin: Nove optužbe. Agencije

L. K. P.

15.4.2021


Zloglasni producent Harvi Vajnstin (Harvey Weinstein) suočit će se s novim optužbama za silovanje. Tužioci su prije dvije sedmice na sudu u Los Anđelesu izložili slučajeve i traže njegovo izručenje tamo kako bi moglo da mu se sudi, piše "Fox News". Radi se o 11 tačaka, uključujući silovanje i seksualni napad, u pet navodnih incidenata između 2004. i 2013. godine.

Medijski moćnik trenutno se nalazi u zatvoru Vende u Njujorku, gdje služi kaznu od 23 godine zatvora zbog niza seksualnih zločina.

Nakon što se zbog nove optužnice za seksualne zločine putem videoveze na sudu okruga Erie u Njujorku pokušao izboriti protiv izručenja u zatvor u Los Anđelesu, njegovi advokati izrazili su zabrinutost tvrdeći kako Vajnstinu “iza rešetaka propada vid, a već je izgubio i nekoliko zuba”.


Gotovo je slijep i potrebna mu je operacija očiju. Agencije

-Moj klijent se protivi premještaju u L.A. Prvo mora obaviti hitne stomatološke i očne zahvate. Gotovo je slijep i potrebna mu je operacija očiju. Osim toga, već ima zakazane i zubarske preglede. Dosad je ostao bez četiri zuba, rekao je njegov advokat Norman Efman (Effman).

Ipak, Glorija Alred, slavna advokatica koja zastupa dvije od pet žrtava, uvjerena je da će doći do premještaja seksualnog predatora.

-Čini mi se da Vajnstin ne želi da bude prebačen u Los Anđeles zbog suočavanja s optužnicama, no daljnja odlaganja znače da pravda neće biti zadovoljena, rekla je ona za američke medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.