NEKA LJEPŠA VREMENA

Džon Travolta prisjetio se plesa s princezom Dajanom

Ko je ikada mogao pomisliti da će mi se tako nešto jednog dana dogoditi, rekao je Travolta

Džon Travolta i princeza Dajana: Nezaboravni ples. Agencije

L. K. P.

22.4.2021


Tadašnji američki predsjednik Ronald Regan (Reagan) i prva dama Nensi Regan (Nancy) 1985. godine organizirali su državnu večeru u Bijeloj kući, a među brojnim zvanicima bili su princeza Dajana (Diana) i Džon Travolta (John). U jednom trenutku glumac i princeza zavrtjeli su se na plesnom podiju kreirajući veličanstveni prizor koji mnogi pamte još i danas.

Holivudski glumac nikada neće zaboraviti trenutak kada je plesao s princezom Dajanom. U intervjuu za meksičko izdanje magazina "Esquire" 67-godišnji glumac prisjetio se tog događaja i priznao kako se za ples s princezom od Velsa nije posebno pripremao.

-Nisam znao da ću plesati s njom. Bila mi je to velika privilegija i čast i u tom trenutku sam pomislio kako mora postojati jako dobar razlog zašto me traže da plešem i da moram dati sve od sebe. Morao sam povesti korake i osigurat da se dobro zabavljamo. No, to je bio lakši dio, teže je bilo prikladno pozdraviti princezu, biti samouvjeren i pozvati je na ples, ispričao je slavi glumac.


Travolta je priznao kako mu se ples s Dajanom činio kao bajka koje će se rado sjećati još godinama.


-Zamislite samo cijelu scenografiju. Bili smo u Bijeloj kući. Ponoć je. Bina se čini poput bajke. Priđem Dajani, dotaknem joj lakat i pozovem je na ples. Ona se zavrti i uputi mi ta čarobni osmijeh, onaj njen prepoznatljivi s primjesom tuge, i prihvati moj poziv. I eto nas, plešemo kao da smo u bajci, sjetno je ispričao Travolta.


"Ko je ikada mogao pomisliti da će mi se tako nešto jednog dana dogoditi? Drago mi je što se mogu sjećati tog posebnog, čarobnog trenutka, dodao je Travolta.


Zvijezda filma "Groznica subotnje večeri" u nedavnom gostovanju na nizozemskoj televiziji otkrio je kako mu je upravo Nensi Regan rekla da princeza Dajana želi plesati s njim.


Tokom nastupa u emisiji "Good Morning America" 2016. godine, Travoltu su pitali postoji li nešto iz 80-ih što bi želio vratiti u 2010-e. tada je rekao kako bi volio ponovno plesati s princezom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.