SNIMANJE U LONDONU

Rade Šerbedžija glumit će rame uz rame s oskarovcem Gerijem Oldmanom

Prema dostupnim informacijama, serija će imati 12 epizoda

Piše: N. Aj.

10.5.2021

Šerbedžija rame uz rame s Gerijem Oldmanom. Arhiv

Vrhunski muzičar i glumac sa svjetskom karijerom Rade Šerbedžija na svoju listu projekata upisat će i saradnju s oskarovcem Gerijem Oldmenom (Gary Oldman), ali i oskarovkom Kristin Skot Tomas (Scott Thomas).

Naime, u Londonu uskoro će snimati špijunsku triler seriju "Slow Horses" za Apple TV, čije su prve scene snimljene već u decembru prošle godine. To je adaptacija špijunskih romana Mika Herona (Mick Herron).

Prema dostupnim informacijama, serija će imati 12 epizoda. Prvih šest bit će bazirane na Heronovoj prvoj knjizi "Slow Horses", dok će drugih šest biti rađene prema njegovom drugom romanu "Dead Lions".

Šerbedžija je za Novu.rs kazao kako je samo pročitao scenario za četiri epizode, u kojima on igra. 

- To je fantastično. Geri Oldman igra glavnu ulogu, a ja imam sve scene s njim. Igram dvostrukog špijuna za koga su mislili da je jedno, a onda se ispostavilo da je bio nešto drugo, toliko je bio vješt – kazao je Šerbedžija za Novu.rs.

Osim Oldmena, Skot Tomas i, naravno, Radeta Šerbedžije, u seriji će igrati i Olivija Kok (Cooke), Džonatan Prajs (Jonathan Pryce), Džek Louden (Jack Lowden)...

Niz romana Mika Herona na kojima je zasnovana serija bavi se grupom odbačenih špijuna koji su završili u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova. Njih predvode bivši "hladni ratnik" Džekson Lamb (Jackson), kojeg igra Oldman, i River Kartrajt (Cartwright), kojeg utjelovljuje Louden, koji bi da bude novi Džejms Bond.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.