SJEĆANJA

Tri godine od smrti Sinana Sakića, bol porodice ne prolazi

Sahranjen je na groblju u Loznici, 4. juna 2018. godine

Sakić: Preminuo u 61. godini. Agencije

Piše: L. K. P.

1.6.2021


Jedan od najpopularnijih folk pjevača Sinan Sakić preminuo je na današnji dan prije tri godine. Bila mu je 61 godina. Njegova porodica i dalje je shrvana kao prvog dana nakon njegove smrti.

Pjevač se borio s teškom bolesti, a 2017. godine su mu ugrađeni stentovi u žučne kanale. Liječnici iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rješenje te da će morati na transplantaciju jetre.

Njegova supruga Sabina ponudila je Sinanu jetru, ali liječnici su zaključili da ona nije odgovarajući donor.



Počela izgradnja turbeta. Agencije

Sakić je započeo karijeru 1978. pjesmama "Rastanak kraj reke" i "Sreli smo se mnogo kasno". Do 2017. je izdao 29 muzičkih albuma. Jedni od njegovih najvećih hitova su "Ej od kad sam se rodio", "Sudbina me na put šalje", "Zaljubljen u tebe", "Izađi na pet minuta", "Reci sve želje" i mnoge druge pjesme.

Sahranjen je na groblju u Loznici, 4. juna 2018. godine.

Za srbijanske medije nedavno se oglasila udovica pokojnog pjevača, Sabina Sakić, i poslala fotografije izgradnje turbeta.

– Prvog maja počeli smo izgradnju turbeta. Fizički nismo u mogućnosti završiti do godišnjice, malo ćemo kasniti – otkrila je Sabina.



Objava Đulkice Sakić. Instagram

Njegova kćerka Đulkica Sakić Amzić na svom Instagram profilu podijelila je fotografiju u zagrljaju svog oca uz njegovu pjesmu "Hajdemo dalje moja tugo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.