IMAO SAMO 13 ILI 14 GODINA

Oglasio se Sadik Hasanović: Bosanac sam i ponosim se time, ali biti Bosanac znači i voljeti i poštovati druge ljude, nacije i vjere

Izvinjavam se svakom čovjeku ukoliko sam ikoga povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše, napisao je Hasanović, između ostalog, na društvenim mrežama

Piše: N. Aj.

1.7.2021

Hasanović: Bio sam klinac. Instagram

Nakon medijskog linča u susjednoj Srbiji, oglasio se finalista "Zvezda Granda" Sadik Hasanović. Tamošnji mediji su digli hajku protiv njega zbog fotografije s ratnim komandatnom Naserom Orićem, ali i zbog pjevanja numere koja govori u ubijanju Srba.

Snimak pjevanja je davno nastao isto kao i fotografija, Hasanović nije ni bio punoljetan.

On je na Instagramu napisao:

Umjesto najljepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u "Zvezdama Granda", meni se život pretvorio u pakao.

Želim biti neko ko spaja ljude

Dragi ljudi, imam 20 godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bosanac i ponosim se time. Ali biti Bosanac znači i voljeti i poštovati druge ljude, nacije i vjere. I ja sam izrastao baš u takvog čovjeka. Pa baš u takmičenju sam se družio sa svima, obožavam sve moje kolege i drugare iz "Zvezda Granda", moju Mariju...

Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13 ili 14 godina, nisam razmišljao o tome da ona nosi poruku mržnje prema nekome. Bio sam klinac. Volim svoju zemlju, ali neizmjerno poštujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepše trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude činim sretnim, nikako suprotno.

I zato izvinjavam se svakom čovjeku u čitavom regionu ukoliko sam ikoga povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše.

Želim poručiti svima. Želim biti neko ko spaja ljude, širi ljubav, stvara mir, a ne suprotno od toga. Jer sam izuzetno miroljubiva osoba. Ponavljam, želim dobro i mir svima.

Jako teško

Na poziv potpisnice ovog teksta Hasanović, koji je inače iz Srebrenika, a porijeklom iz Srebrenice, se javio i priznao da mu telefon ne prestaje zvoniti. Ipak, samo nam je rekao da je dao zvanično saopćenje na društvenim mrežama te da mu je jako teško, zbog čega neće dodatno da govori o svemu tome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.