PJEVAČICA U PROBLEMU

Zbog objave na Instagramu Dua Lipa mora da plati 150 hiljada dolara

Takođe, ova kompanije će od suda tražiti zvanični nalog kojim će spriječiti pjevačicu da u budućnosti, kako kažu iz kompanije, pravi slične prekršaje

Dua Lipa. AGENCIJE

A. F.

11.7.2021

Podnijeta je prijava protiv pjevačice Dua Lipe, nakon što je objavila fotografiju iz medija na svom Instagram nalogu.

Prema zvaničnim dokumentima suda u SAD, pjevačicu je fotografisao paparaco na aerodromu 2019. godine sa svojim fanovima. Ubrzo nakon toga, fotografija iz medija je dospjela na zvaničan Instagram profil pjevačice bez prethodne autorizacije fotografa koji je uslikao.

Iz kompanije “Integral images” kažu da je poznata engleska pjevačica albanskog porijekla profitirala od ove fotografije, jer njen Instagram nalog služi kao marketinško sredstvo za promociju sopstvene muzike.

Zbog kršenja autorskih prava, kompanija traži novčanu nadoknadu u vrijednosti od 150.000 američkih dolara, kao i suđenje pjevačici.

Također, ova kompanije će od suda tražiti zvanični nalog kojim će spriječiti pjevačicu da u budućnosti, kako kažu iz kompanije, pravi slične prekršaje.

Dua Lipa je ovu fotografiju postavila 7. februara 2019. godine, samo četiri dana nakon što je uslikana na aerodromu sa svojim fanovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.