OD 29. JULA

Stiže zastrašujući film Najta Šjamalana, misteriozni triler "Stari" uskoro u bh. kinima

Porodica otkriva da osamljena plaža na kojoj su se nekoliko sati odmarali dovodi do toga da na neobjašnjiv način ubrzano ostare, smanjujući čitav njihov život u jedan jedini dan

N. Aj.

Scena iz filma

Foto: Universal Pictures


Filmski stvaralac i vizionar Najt Šjamalan (Night Shyamalan), reditelj filmova "Šesto čulo", "Podijeljen", "Znaci"..., od 29. jula predstavlja film "Stari" (Old). Zastrašujući, misteriozni triler o porodici koja provodi odmor na tropskim ostrvima. Porodica otkriva da osamljena plaža na kojoj su se nekoliko sati odmarali dovodi do toga da na neobjašnjiv način ubrzano ostare, smanjujući čitav njihov život u jedan jedini dan.

Film "Stari" publika u kinima širom Bosne i Hercegovine može pogledati od četvrtka, 29. jula 2021. godine.

Film je inspiriran stripom, odnosno grafičkim romanom, "Sandcastle" francuskog dokumentarnog filmaša Piera-Oskara Levija (Pierr-Oscar Levy) te švicarskog crtača stripova Frederika Petersa (Frederik Peeters).

Šjamalan je "Sandcastle" navodno dobio kao poklon na Očev dan i toliko se zaljubio u premisu da je odlučio kupiti prava na strip i iskoristiti ga kao polazišnu točku svog scenarija.

- M. Night Šjamalan se ne zamara stvaranjem uzbudljivih i jedinstvenih priča koje sa zanimanjem prati cijela svjetska publika. Niko nije poput njega. On je genijalan filmaš i stvaralac koji radi na vrhuncu svojih sposobnosti i na rubu mogućnosti. Ponosni smo što smo ponovno odabrali Universal kako bi ga učinili platformom za njihove nevjerovatne buduće filmove - izjavio je Peter Kramer, predsjednik Universal Pictures.

  • Plakat za film "Stari"

    Plakat za film "Stari"

    Foto: Promo


Šjamalan je, također podijelio radost zbog ponovne saradnje.

- Postoji mnogo prekrasnih filmskih studija, ali Universal je bio taj koji je sebi mogao postaviti zadatak da proizvodi jedinstvene filmove. Oni su najbolji u pronalaženju publike za nove priče s neočekivanim bojama. Siguran sam da originalni filmovi dugo ostaju u kinu i oblikuju kulturu. Tako mi je drago što ponovno radim s njima i što mogu donijeti nove priče na ekran, ostavljajući ih tamo godinama koje dolaze - kazao je Šjamalan.

NA VRH

Podijeli članak na