LEJDI KITI SPENSER

Bratična princeze Dajane udala se za 32 godine starijeg milionera

Par je prije nego što je izgovorio "sudbonosno" da bio u ljubavnoj vezi tri godine, a 2019. su se zaručili

Kiti Spenser: Vjenčanje je organizirano u Rimu u luksuznoj vili Aldobrandini. Instagram

L. K. P.

26.7.2021


Najstarije dijete grofa Čarlsa Spensera (Charles Spencer), brata preminule princeze Dajane (Diana), Lejdi Kiti Spenser (Lady Kitty Spencer) u subotu se udala za 32 godine starijeg muškarca, milionera Majkla Luisa (Michael Lewis), javljaju strani medija. Vjenčanje je organizirano u Rimu u luksuznoj vili Aldobrandini. Par je prije nego što je izgovorio "sudbonosno'" da bio u ljubavnoj vezi tri godine, a 2019. su se zaručili.

Službene izjave i fotografije s vjenčanja još uvijek nisu dostupne, ali izvor blizak spomenutom paru za strane medije otkrio je kako je ceremonija bila decentna i u krugu bliskih prijatelja i porodice. Među uzvanicima bile su njene sestre, blizanke Eliza i Ameli (Amelie), markeza od Bata (Batha), supruga Idrisa Elbe i brojni drugi.


Iako se bogatstvo njene porodice procjenjuje na više od 150 miliona funti, ova je plavokosa Britanka imala teško djetinjstvo. Roditelji su joj se razveli dok je još bila djevojčica, a odnosi s majkom, također poznatim modelom i Velikoj Britaniji, pogoršali su se nakon što je mama postala ovisnica o alkoholu i teškim drogama. Kao glavni razlog smatra se stres i velika medijska pažnja oko cijelog slučaja tragične i još uvijek misteriozne smrti princeze Dajane (Diana).



Baš kao teta, i Kiti (Kitty) je velika humanitarka i aktivistica za ljuska prava. Studirala je psihologiju, politiku i englesku književnost na sveučilištu u Kejp Taunu, a ima magisterij i iz brend menadžmenta. Voli putovati i uživati u luksuzu, a ljubav prema modi i luksuzu prenijela je i na dvije mlađe sestre, Elizu i Ameliu. Kiti ima i brata Luisa (Louis) koji je nasljednik loze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.