PIRELLIJEV KALENDAR

Šer, Igi Pop, Rita Ora pred objektivom rokera Brajana Adamsa

Kalendar će istražiti različite aspekte putovanja, od buđenja u hotelskoj sobi, putovanja autobusom ili boravka u green roomu

Fotografisanje Igija Popa bilo je posebno zadovoljstvo. Instagram

L. K. P.

6.8.2021

Za "Pirellijev" kalendar za 2022. godinu, rok zvijezda i fotograf Brajan Adams (Bryan) uslikao je svoje muzičke kolege kao da su na turneji, upravo ono što nisu mogli da rade više od godinu.

Adams je planirao drugačiji projekat za kalendar 2021. godine, ali je to odloženo zbog COVIDA-19. Kada mu se "Pirelli" ponovo obratio, iznio je ideju o turneji.


- Očigledno je da zbog korone niko ne radi. Muzičari širom svijeta su u osnovi zastali, pa sam predložio "Pirelliju" da napravimo pristup “na putu“”jer to nije bila jedina stvar koju smo mogli da uradimo, objasnio je roker.

Kalendar će istražiti različite aspekte putovanja, od buđenja u hotelskoj sobi, putovanja autobusom ili boravka u green roomu.



Šer na snimanju. Instagram

Kalendar će biti objavljen u novembru.

-Ti možeš da urediš scenografiju, ali oni je obasjaju kada uđu u sobu. Svaki umjetnik donio je svoj karakter. Bez obzira šta sam i ja objasnio i kako sam zamislio da to ide, svako od njih je svoj set pretvorio u svoju stvar, dodao je.

Fotografisanje Igija Popa (Iggy) bilo je posebno zadovoljstvo. Adams se prisjetio da je 1981. bio na svirci u Bruklinu i gledao kako Pop razbija mikrofon sebi u lice, izbijajući prednji zub.



Rita Ora. Instagram

Godinama se Adams pitao da li se to zaista dogodilo. Tokom snimanja otkrio je da jeste.

Adams je od djetinjstva imao strast prema fotografiji i uspio je da napravi paralelnu karijeru, koja se organski razvila.

-Nije bilo svjesne odluke “bit ću fotograf”. Jedna stvar je vodila do sljedeće stvari koja je dovela do sljedeće stvari. I tako sam stigao ovdje, rekao je Adams.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.