"Srce Sarajeva" za ostvarenje “Sve što dolazi” u kategoriji kratkog filma

Ovogodišnji Takmičarski program – igrani film predstavio je deset filmova, od toga dvije svjetske premijere, a osam regionalnih

N. Aj.

Nagrađen Urginov kratki film

Foto: N. Ajnadžić


Film hrvatskog režisera Mate Urgina "Sve što dolazi" dobitnik je nagrade "Srce Sarajeva" na ovogodišnjem SFF-u u kategoriji kratkog filma.

-Mlada njegovateljica Branka dolazi na otok kako bi se brinula o starijoj ženi. Po završetku oštre zime, Brankin je posao gotov, no ona odluči ostati na otoku i tijekom ljetne sezone. Pronalazi posao u turističkom sektoru, ali plaća je oskudna, a posao iscrpljujuć te je samo još jedno privremeno rješenje - stoji u opisu filma.

Ovogodišnji Takmičarski program – igrani film predstavio je deset filmova, od toga dvije svjetske premijere, a osam regionalnih.

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade.

U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena i dobitnica Specijalne nagrade za promicanje rodne ravnopravnosti, nove nagrade Sarajevo Film Festivala otvorene i za filmove i rediteljice izvan takmičarskih sekcija, odnosno i iz drugih programa i sa drugih teritorija, pod uslovom da se radi o rediteljicinom prvom dugometražnom filmu.

Više o:

SFF Mate Ugrin
NA VRH

Podijeli članak na