POSLJEDNJI POZDRAV GLUMICI

Emotivni oproštaji od Sanje Burić: "Draga Sanja, ne mogu da vjerujem"

Putem društvenih mreža izrazili su svoju tugu

Preminula glumica Sanja Burić. AVAZ

Piše: A. Z. - S. Š.

15.9.2021

Bh. glumica Sanja Burić sinoć je preminula u Sarajevu. Nakon ove tužne vijesti, mnoge njene kolege, saradnici su izrazili tugu putem društvenih mreža objavljujući njenu fotografiju uz oproštajne poruke. 

Među prvima je Nermin Hamzagić reditelj koji je, pored prijateljskog odnosa sa glumicom, i poslovno sarađivao u filmu "Pun mjesec".

Reditelj Nermin Hamzagić se oprostio od glumice. PRINTSCREEN

Preminula glumica je tokom svoje karijere bila dio mnogih filmskih festivala. Jedan od njih je "Juventafest" gdje je na 4. održavanju vodila radionicu "Uvod u klauna".

Oproštaj i na stranici "Juventafesta". PRINTSCREEN

Među kolegama koje su teško primile ovu tužnu vijest našao se i bh. glumac Almir Kurt Kugla. On se kratkom porukom na svom Facebook profilu oprostio od Burić. 


- Ne mogu da vjerujem... Draga Sanja - napisao je Kugla.

Scena iz filma "Bosnian dream". PRINTSCREEN

Uz oproštajnu poruku, Kugla je objavio i fotografiju koja je nastala tokom snimanja filma "Bosnian dream".

Posljednji pozdrav uputio je Internacionalni teatarski festival MESS, kao svojoj dugogodišnjoj prijateljici i saradnici. 

Festival MESS na svom Facebook profilu. PRINTSCREEN

Glumica je igrala u MESS-ovim predstavama “Ajax” u režiji Pjera Žalice (1993) i u predstavi “Lov na žohare” u režiji Lajle Kaikčije (2000), a na predstavi “Balkanski rekvijem”, u režiji Stevana Bodrože, bila je saradnica na scenskom pokretu. 

Najveći regionalni festival, "Sarajevo Film Festival" se oglasio kao i svi ostali saradnici preminule glumice. Uz njenu fotografiju, oprostili su se od Sanje.

Oproštajna poruka SFF-a. PRINTSCREEN

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić, na svom Twitter nalogu podijelio je dirljiv tekst. 

- Danima smo strepili da se ovako ne završi. Draga Sanja, voljeli smo je kao dobru osobu i glumicu. Šokantno za porodicu, prijatelje, studente, velika tuga - napisao je Mustafić.

Mustafić: Voljeli smo je kao dobru osobu i glumicu. PRINTSCREEN

Burić je rođena 10. marta 1973. godine. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi "Jaques Lecoq" u Parizu, a diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. 

Ostat će upamćena po brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.