SMRTONOSNA IGRA

“Squid Game“: Serija koja je šokirala i podijelila TV svijet

Najgledanija je na Netflixu u čak 90 zemalja

"Squid Game". Agencije

L. S. R.

1.10.2021

Južnokorejska horor serija "Squid Game" trenutno je najgledanija na Netflixu u čak 90 zemalja. No, i pored toga našla se na udaru kritika zbog "nepotrebnog nasilja i eksplicitnih scena prepunih krvi, piše „Daily Mail“.

"Na rubu sam plača. Ova serija je toliko nasilna", „Squid Game“ je najgora serija koju sam ikada gledao. Toliko je nasilna, čudi me što je ljudi vole", "Ne želim pogledati ovu seriju zato što su je svi pogledali. Iskreno, ne bih nikada pogledao nešto nasilno samo zato što je u trendu", neki su od komentara na Twitteru.

Oni koje su nasilne scene šokirale kažu da bi se mlađima od 20 godina trebalo zabraniti gledanje serije.



"Squid Game". Agencije

S druge strane, cijela je armija gledalaca kojima se serija svidjela te da bi je preporučili.

"Squid Game" je brutalno nasilna serija, majstorski odglumljena. Ako još niste pogledali ovo južnokorejsko remek-djelo, toplo vam preporučujem", "Čovječe, što volim „Squid Game“. Napeta je i nasilna. Ne mogu je prestati gledati", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Priča je o siromašnim osobama, koje se takmiče u smrtonosnoj igri kako bi osvojile novčanu nagradu od 45 milijardi južnokorejski wona. Oni se takmiče u igrama te se onaj koji pobijedi plasira u idući krug takmičenja, a gubitnika se usmrti strojnicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.