PRIVATNA DRAMA

Lepa Brena mislila da će umrijeti od raka

U isto to vrijeme Anđelina Đoli uradila je masektomiju grudi jer je bila pozitivna na pomenutom testu, prisjetila se

Lepa Brena. Agencije

L. K. P.

9.10.2021


U trenucima dok je sa svojim timom planirala i organizovala dva koncerta u Areni, Lepa Brena je proživljavala privatnu dramu, o kojoj tada niko ništa nije znao. Folk diva bila je pod jakim stresom kada je te 2010. otkriveno da postoje velike šanse da dobije rak, ali ona je godinama o tome šutila, baš zato što bi svako podsjećanje na taj period kod nje budio traumu.

-O ovome prvi put pričam. Prije sedam godina, 2010, imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Moj doktor Saša Ljubić rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gdje se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse i mogućnosti da dobijem rak dojke. Tumor-marker mi je bio veoma povećan i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku. Moram priznati da je to bio veliki šok za mene, rekla je pjevačica za Puls 2017 godine.

Brenine bliske prijateljice na ovu temu kažu da je pjevačica bila očajna i da je više u tom periodu razgovarala sa njima nego sa mužem i sinovima jer nije željela da ih opterećuje.

Kako je Brena tada rekla, svoju priču je iznijela u javnost jer je željela da podijeli iskustvo sa drugim ženama:



Kako je Brena tada rekla, svoju priču je iznijela u javnost jer je željela da podijeli iskustvo sa drugim ženama. Agencije

“Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kada je pozitivan BRCA test, ne smijete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi ljekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojom porukom želim da podignem svijest žena da treba da urade test jer odmah znate da li imate mogućnost od dobijanja karcinoma ili ne. Na taj način možete da sačuvate svoj život i zdravlje jer mnoge žene dobiju rak grlića materice, jajnika ili dojke a da uopšte ne znaju odakle to potiče.”


Iako je odmah počela da živi po novim pravilima, stres koji je preživjela bio je ogroman, toliki da je ovu temu izbjegavala i među članovima porodice:


-U isto to vrijeme Anđelina Đoli (Angelina Jolie) uradila je masektomiju grudi jer je bila pozitivna na pomenutom testu. Bila sam veoma uplašena, nisam znala za sebe. Imala sam takav strah da neću izvesti djecu na put, da svašta može da se desi. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vrijeme i znati kako se boriti sa njima nego bježati od problema, ispričala je tada Brena, a ova iskrena ispovijest i danas može da pomogne mnogim ženama i nekima spasi život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.