NEPREŽALJENA KELI PRESTON

Travolta se dirljivim riječima prisjetio pokojne supruge: Fališ nam, jako te volimo

Upoznali su se 1989. godine na snimanju filma "Stručnjaci" u vrijeme dok je ona bila udata za kolegu Kevina Gejdža

Keli Preston i Džon Travolta. Agencije

L. K. P.

14.10.2021


Supruga holivudskog glumca Džona Travolte (John), Keli Preston (Kelly), preminula je prošle godine u julu  nakon dvije godine borbe s rakom dojke koju je vodila u tajnosti. Na njen rođendan, 13. oktobra na društvenim mrežama Travolta joj je posvetio emotivnu objavu.

Objavio je fotografiju na kojoj je glumica na crvenom tepihu na filmskom festivalu u Kanu 2018. godine snimljena dok je mahala, a uz taj prizor je nježno poručio: "Sretan rođendan, Keli. Nedostaješ nam i jako te volimo."


Pratioci su slavnom glumcu pružili podršku u komentarima:

"I nama nedostaje", "Ona sada slavi s anđelima", "Sigurna sam da prima svu vašu ljubav", "Bila je nevjerovatna", "Uvijek ćemo se sjećati Kelly."

Keli Preston i Džon Travolta upoznali su se 1989. godine na snimanju filma "Stručnjaci" u vrijeme dok je ona bila udata za kolegu Kevina Gejdža (Gage), a dogodila im se ljubav na prvi pogled što su oboje uvijek naglašavali.


Preston i Travolta sa djecom. Agencije

U novogodišnjoj noći 1. siječnja 1991. godine glumac je kleknuo pred Keli u hotelu Palace u Švicarskoj te je zaprosio žuto-bijelim dijamantnim prstenom. Vjenčali su se u jesen iste godine, a ona je u to vrijeme bila trudna s njihovim sinom Džetom (Jett), a godinu dana kasnije na svijet im je stigla i kćerka Ela Blu (Ella Bleu).


Džeta su izgubili 2009. godine, a imao je samo 16 godina. Od ranog djetinjstva borio se s autizmom i bolešću Kawasaki, a tog kobnog dana doživio je epileptični napadaj tokom porodičnog odmora na Bahamima. Prilikom napada, udario je glavom od kadu. Travolta ga je oživljavao dok nije došla hitna pomoć, ali ubrzo nakon što je stigao u bolnicu proglasili su ga mrtvim. Dvije godine kasnije dobili su sina Bendžamina (Benjamin) koji im je u živote vratio tračak nove sreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.