IMDB EKSPLODIRAO

"Kursadžije" se vraćaju: Kako su preko noći postali najbolje ocijenjena serija na IMDb-u

Zahvaljujući srbijanskom jutjuberu, "Kursadžije" u samom vrhu svjetske baze serija i filmova

Pantić: Narod je željan pravog humora. Agencije

Piše: L. Karahmet - Pujagić

27.10.2021

„Kursadžije“, jedna od najpopularnijih humorističkih serija u regionu koja se emitirala od 2006. do 2013. godine, proživljava novu, neočekivanu popularnost.

Do prije samo nekoliko dana, na IMDb-u nije imala nijednu ocjenu, ni pozitivnu ni negativnu, a onda je preko noći postala najbolje ocijenjena serija na ovoj stranici, koja je svjetska baza serija i filmova. Više od 15 hiljada ljudi ocijenilo ju je desetkama, što ju je smjestilo u sami vrh.

Naime, Mario Vrećo, srbijanski jutjuber koji ne podnosi „Kursadžije“, odlučio je provesti "eksperiment" te je svoje pratioce pozvao da posjete IMDb i ocijene desetkom „Kursadžije“. Vrećo je snimio stori o stranici „Kursadžija“, dodao je fotografije, opise, ali i svoje ime među glumce iz serije.

Međutim, to nije sve. Ispod naslova se pojavilo i više od 450 komentara o seriji.

Glumca Sašu Pantića, koji je utjelovio Albanca Ajdemija, naš poziv je zatekao u Sarajevu, a za portal „Avaza“ prokomentirao je novi uspjeh „Kursadžija“.




Saša Pantić utjelovio Albanca Ajdemija. Agencije

- Ovo je dokaz da je trenutno najgledanija serija „Squid Game“ nula u odnosu na „Kursadžije“. Narodu nedostaju humor i zabava, na bilo koji način. Bilo da nešto napraviš iz zezanja ili da se baš potrudiš da narodu vratiš osmijeh na lice. Ako to uspiješ, ti si hadžija – istakao je Pantić.


Glumci "Kursadžija". Agencije

Dodao je da je veoma sretan zbog ovog uspjeha.

- Evo, smijem se sve vrijeme. Telefon mi ne prestaje zvoniti. Nadam se da će nas Alfa televizija emitirati i ove godine u okviru novogodišnjeg programa, kao posljednje dvije godine. To je bio pravi potez – zaključio je glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.