FESTIVAL MESS

Mirjana Karanović ipak dolazi u Sarajevo

Predstava „Čitač“ 11. novembra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Mirjana Karanović. Arhiva

L. S. R.

3.11.2021

Predstava „Čitač“ bit će odigrana na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 11. novembra, u okviru 61. izdanja Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Predstava je prvobitno trebala biti na repertoaru 6. oktobra tokom trajanja Festivala, ali je odgođena zbog nemogućnosti dolaska glavne glumice Mirjane Karanović, koja je trebala doputovati iz e Švedske.

- Sretni smo što smo uspjeli ispuniti obećanje da će predstava "Čitač" ipak imati svoje igranje u Sarajevu u sklopu 61. izdanja Festivala. Važno je naglasati da svi koji su kupili ulaznice za igranje koje je bilo zakazano za 6. oktobar, moći će iskoristiti iste za novi termin igranja predstave u Narodnom pozorištu - poručili su iz direkcije Festivala MESS.


Mirjana Karanović. Arhiva

Predstavu „Čitač“ režirao je Boris Liješević u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, a govori o postratnom periodu nakon Drugog svjetskog rata, kada su posljedice ratnih strahota još svježe a ratni zločinci na slobodi, preobraženi u mirne građana, te otvara pitanje kakav stav zauzeti prema nekome ko je počinio ratni zločin, i da li ga gledati isključivo kroz prizmu grijeha. Glavne uloge igraju Mirjana Karanović, Marko Grabež, Slobodan Boda Ninković, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.