TRAGEDIJA NA SNIMANJU

Sudski dokumenti: Glumac Alek Boldvin možda je usmrtio snimateljicu recikliranim metkom

Glavno pitanje i dalje ostaje kako je pravi metak završio u pištolju umjesto manevarskog streljiva.

Avaz.ba

Alek Boldvin

Foto: Agencije


Istražitelji koji rade na slučaju nesretnog ubistva za vrijeme snimanja filma "Rust", istražuju mogućnost da se reciklirano bojevo streljivo našlo u kutiji s manevarskim streljivom, stoji u sudskim dokumentima koji su objavljeni jučer.

Tokom snimanja filma, 21. oktobra je poginula snimateljica  Halina Hačins (Halyna Hutchins), a ranjen je reditelj Džoel  Souza (Joe)l, nakon što je glumac Alek Baldvin (Alec Baldwin) opalio probni hitac iz pištolja. Sudski dokumenti uključuju i nalog za pretraživanje lokalne trgovine streljivom i filmskim rekvizitima.

  • Halina Hačins

    Halina Hačins

    Foto: Agencije


Vlasnik trgovine je policiji rekao da sumnja kako su bojevi meci, koji su pronađeni na filmskom setu, zapravo reciklirana municija koju je on dobio od prijatelja. No glavno pitanje i dalje ostaje kako je pravi metak završio u pištolju umjesto manevarskog streljiva.

Za sada ni protiv koga nije podignuta optužnica za kazneno djelo. Dva člana prateće ekipe su pokrenula građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar. Boldvin je izjavio da mu je srce slomljeno te da surađuje s istražiteljima.

NA VRH

Podijeli članak na