ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Gitarista grupe "Queen" pozitivan na koronavirus

Brajan Mej je u videozapisima objasnio kako su se on i supruga Anita Dobson zarazili

Brajan Mej. Agencije

L. K. P.

21.12.2021

Gitarista grupe "Queen" Brajan Mej (Brian May) otkrio je da je pozitivan na koronavirus. Vijest je s fanovima podijelio na Instagramu, a sve je ispričao u nekoliko objava.

-Da. Šokantan dan je konačno došao. Zastrašujuća dvostruka crvena linija. I da - molim vas, ne želim suosjećanje - bilo je to zaista nekoliko užasnih dana, ali sam ok. I ispričat ću vam priču. Molim vas, čuvajte se. Ova stvar je nevjerovatno prenosiva. Zaista ne želite da vam pokvari Božić. S ljubavlju, Brajan - napisao je u prvoj objavi na ovu temu.




Muzičar je u dva videozapisa objasnio kako su se on i supruga Anita Dobson zarazili. Iako su bili izuzetno oprezni svih ovih mjeseci i vakcinisali su se sa tri dozama, prošlu subotu su odlučili otići na rođendanski ručak kod prijatelja.

- Činilo se da smo sigurni. Svi su se gosti testirali na koronavirus i bili su negativni. Što bi moglo poći po zlu? Nismo nosili maske - rekao je u videu.

U ponedjeljak su počeli osjećati simptome, a onda saznali da je osmero ljudi koji su bili na ručku pozitivno na virus. Sljedeći dan su se odlučili ponovo testirati i doznali su da su pozitivni.



-Oboje smo se loše osjećali, ja pogotovo. Nisam htio razgovarati s ljudima niti vidjeti ikoga, nisam mogao ni ustati iz kreveta. Imao sam i užasan kašalj. Moje tijelo ovako reagira zato što sam primio tri doze vakcine. Ne znam kako bih to podnio da se nisam vakcinisao. Ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko je važno da se vakcinišete ako još niste - dodao je i ispričao da je zbog COVIDA-19 izgubio bliskog prijatelja - objasnio je u videu.

Na važnost vakcina u borbi protiv koronavirusa se osvrnuo u još jednoj objavi.



- Dan 7 - čini mi se da je covid-pozitivna crvena linija dana manje jaka. Osjećam da moj imunološki sistem, uz ogromnu pomoć triju Pfizerovih doza, sada pobjeđuje u borbi protiv napadača. Zato se nemojte bojati, postoji život nakon covida! Ali budite oprezni... Ne želite ga dobiti, a ne želi ni vaša obitelj. Hvala na svim vašim porukama - uprkos mojoj molbi da ne suosjećate sa mnom. Vrlo ih cijenim - napisao je Brajan u opisu.

Nakon što je objavio vijest, u komentarima su mu se javljali fanovi s porukama podrške i željama za brzo ozdravljenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.