KOMIČAR IMAO 65 GODINA

Boba Sageta, zvijezdu serije "Puna kuća" i voditelja emisije "Šaljivi kućni video", pronašli mrtvog u hotelu

Uzrok smrti utvrdit će medicinski vještak

Bob Saget. Agencije

N. Aj.

10.1.2022

Bob Saget, komičar i glumac koji je publici vjerovatno najpoznatiji po ulozi u sitcomu "Puna kuća", umro je, potvrdila je njegova porodica u izjavi za CNN.

Imao je 65 godina.

- Užasnuti smo što potvrđujemo da je naš voljeni Bob preminuo danas. Bio nam je sve i želimo da znate koliko je volio svoje fanove, nastupajući uživo i zbližavajući ljude iz svih sfera života uz smijeh. Iako u ovom trenutku tražimo privatnost, pozivamo vas da nam se pridružite u sjećanju ljubav i smijeh koje je Bob donio na svijet - navodi se u saopštenju porodice Saget.

Saget je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u nedjelju u Ritz-Carlton Orlando, Grande Lakes, navodi se u saopćenju iz ureda šerifa okruga Orange.

- Čovjek je identificiran kao Robert Saget i na mjestu događaja je proglašen mrtvim. Detektivi u ovom slučaju nisu pronašli znakove loše igre ili upotrebe droge - navodi se u šerifovom saopštenj, prenosi CNN.

Uzrok smrti utvrdit će medicinski vještak, dodali su iz šerifovog ureda.

Saget je bio na Floridi u sklopu svoje turneje komedije. Prema datumima turneje zakačenim na njegovom Twitter nalogu, nastupio je u subotu uveče na plaži Ponte Vedra na Floridi.

Bob Saget proslavio se krajem '80-ih i početkom '90-ih ulogom samohranog oca Dannyja Tannera u popularnom sitcomu "Puna kuća", koji s bratom pokojne supruge Jessejem (John Stamos) i prijateljem Joeyjem odgaja tri kćeri. Bio je voditelj emisije "Šaljivi kućni video".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.