MLADI GLUMAC

Tarik Džinić za "Avaz": Učio sam od Mustafe Nadarevića

Uskoro u humorističkoj seriji „Tarik i Buki“

Tarik u rodnoj Gračanici: Novu godinu dočekao sa svojom rajom. H. Čalić

Piše: H. Čalić

11.1.2022

Glumac Tarik Džinić (25), Gračanlija sa sarajevskom adresom, Novu godinu dočekao je u rodnom gradu, kod svojih roditelja, sa svojom rajom.

Odmorio se od posla u protekloj godini, za koju kaže da je bila uspješna.


Tarik Džinić i Tarik Filipović. Arhiva

Osam epizoda

Bila je to i prilika da s mladim glumcem porazgovaramo o svemu pomalo, glumi ponajviše, što je i logično, uzme li se u obzir činjenica da Tarik zaista voli to što radi.

- S obzirom na to da se i zvanično više neće snimati regionalno poznata humoristička serija „Lud, zbunjen, normalan“, gdje sam igrao u nekoliko epizoda, sinula mi je ideja da sa svojim prijateljem iz Zagreba Bukijem uradim humorističku seriju „Tarik i Buki“ u osam epizoda. Serija će se na YouTubeu, platformi „24.sata“, početi prikazivati krajem januara. Mogu samo reći da će u njoj biti smijeha do suza - kaže Tarik.


Najavio je i rad na novoj bh. seriji, i to s nekoliko poznatih glumaca.

- Ima posla i drago mi je zbog toga. Malo ko zna da sam ja, na neki način, u glumi od osnovne škole pa tokom srednje škole, a bio sam i član KUD-a „Adem Alić“ u dramskim sekcijama. Na prijemnom ispitu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu osvojio sam najviše bodova, a na trećoj godini sam nagrađen kao najbolji student. Konačno, 2020., u prvoj godini pandemije, potrudio sam se te sam svojom predstavom „Mali bračni zločini“, pod mentorstvom glumice Jasne Žalice, diplomirao. Moje zalaganje, šta god da sam radio, nije prošlo nezapaženo, pa su uslijedile i uloge u seriji „Konak kod Hilmije“ sa sjajnim Emirom Hadžihafizbegovićem i Tarikom Filipovićem. U seriji „Lud, zbunjen, normalan“ sam u nekoliko epizoda igrao odraslog Džebru, zajedno s Mustafom Nadarevićem, Moamerom Kasumovićem, Jasnom Žalicom, Admirom Glamočakom... Njima hvala što su me kao mladog glumca tretirali jednako, kao iskusnog kolegu. To mi je mnogo značilo - iskren je Džinić.


Veliki čovjek

Na kraju nam govori kako su se svi u ekipi „Lud, zbunjen, normalan“ nadali da će Mustafa Nadarević ozdraviti. Kaže kako je bio veliki čovjek i glumac.

- Od njega su mnogi učili glumu, pa i ja - dodaje Džinić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.