POP ZVIJEZDA

Britni Spirs objavljuje memoare, sklopila jedan od najvećih ugovora u povijesti

Za ugovor se nadmetalo nekoliko izdavačkih kuća

Britni Spirs. Agencije

L. K. P.

22.2.2022

Britni Spirs (Britney Spears) odlučila izdati memoare te u njima otkriti do sada nepoznate detalje iz svoje karijere, svom "toksičnom" životu i porodici. Za ugovor se nadmetalo nekoliko izdavačkih kuća, a pjevačica je, navodno, na kraju potpisala ugovor s izdavačkom kućom Simon & Schuster vrijedan čak 15 miliona dolara. Taj ugovor mogao bi biti jedan od najvećih svih vremena, odmah iza Obaminog.

Britni je pokušavala napisati memoare nakon što su je određene tvrdnje iz objavljenih memoara "Things I Should Have Said" njene mlađe sestre Džejmi Lin (Jamie Lynn), poprilično naljutile i povrijedile.

Tada je napisala na Instagramu:

"Čestitam bestseleru…..  "Sada imaš hrabrosti da prodati knjigu i pričati li lažeš…Voljela bih da moraš proći detektor laži pa da svi ti ljudi vide kako lažeš. !!!! Voljela bih da svemogući Gospod može sići i pokazati cijelom ovom svijetu da lažeš i zarađuješ na meni!!!! Ti si ološ, Džejmi Lin."

Pjevačicin advokat Metju Rosengart (Mathew) potom je izdao sapćenje u kojem je naglasio kako Britni "'više neće biti maltretirana' od strane svoje porodice.

Otkako je Britni presudom dobila natrag svoju slobodu nakon 13 godina provedenih pod starateljstvom njenog oca bila tema brojnih dokumentarnih filmova koji su se fokusirali na njene pravne bitke i borbe za slobodu, a mnoge je kritizirala zbog načina prikazivanja cijele situacije.

Nedavno je pak dala naslutiti da je spremna početi pisati svoju knjigu. Dijeleći fotografiju starog pisaćeg na svom Instagram profilu početkom januara je napisala: "Hoću li početi od početka?".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.