ODLUKA SUDA

Odbačena revizija Kozbijevog slučaja, neće odgovarati pred sudom za optužbe 60 žena

Njihovi slučajevi smatraju zastarjelima pa za njih glumac neće odgovarati

Bil Kozbi. Agencije

L. S. R.

8.3.2022

Glumac, komičar i seksualni prestupnik Bil Kozbi (Bill Cosby, 84) osuđen je 2018. na minimalnu kaznu zatvora zbog seksualnog zlostavljanja Andree Konstend (Constand) iz 2004.

Prvi tužitelj odlučio je da neće kazneno goniti Kozbija, koji je u tokom svjedočenja priznao da je neprimjereno dodirivao Andreu nakon što joj je dao snažan sedativ bez njenog pristanka. Godinama kasnije, to svjedočenje korišteno je protiv njega, na što se Kozbi žalio te je oslobođen.


Bil Kozbi. Agencije

Novi tužitelj okruga Montgomeri u Pensilvaniji, Kevin Stil (Steele), zatražio je od suda reviziju oslobađajuće odluke, no ona je odbačena bez obrazloženja. Kozbi je tokom svjedočenja vjerovao da zbog toga neće biti optužen te se korištenje tog svjedočenja smatra protivnom kaznenom pravu, piše "Deseret".

Kozbija je za seksualno zlostavljanje optužilo 60 žena, ali se njihovi slučajevi smatraju zastarjelima pa za njih glumac neće odgovarati.

U izjavi, Andrea je odbacivanje revizije okarakterizirala kao razočaravajuću, te onu koja bi buduće žrtve seksualnog zločina mogla obeshrabriti - piše CBS News.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.