PREKRŠIO PRAVILA PLATFORME

Kanje Vest ostao bez Instagrama: Rasno vrijeđanje podiglo javnost na noge

24 sata nije mogao pristupiti svom profilu

Kanje Vest. Agencije

A. Z.

17.3.2022

Kanjeu Vestu (Kanye West) suspendiran je sa Instagrama na 24 sata zbog kršenja politike platforme o govoru mržnje, maltretiranju i uznemiravanju, rekao je portparol "Mete" za HuffPost.

Instagram je uklonio sadržaj sa naloga repera zbog kršenja tih pravila i ograničio nalog na objavljivanje, komentiranje i slanje direktnih poruka, između ostalog, tokom 24 sata.

- Instagram često postavlja ograničenja na naloge koji krše njegova pravila i kompanija može preduzeti dodatne korake ako dođe do daljeg kršenja, kaže portparol "Mete", koja je vlasnik Instagrama.

Kim Kardašijan i Pit Dejvidson. Agencije

Prema TMZ-u, najmanje jedan post je izbrisan sa Vestovog naloga. U tom postu, navodno je upotrijebio rasno vrijeđanje da bi opisao voditelja emisije "The Daily Show“ Trevora Nou (Noah), koji je nedavno kritikovao Vesta jer je javno uznemiravao reperovu bivšu Kim Kardašijan (Kardashian) u toku njihovog razvoda.

Ranije ovog mjeseca, Kanje je objavio novi  videospot koji je, kako se činilo, prikazao glinenu verziju Pita Dejvidsona (Pete Davidson), inače novog dečka Kim i živog ga sahranio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.